| | |

Помните ли я? Д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ получи много важен пост

Д-р Даниела Дариткова е избрана за председател на Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян, съобщиха от РЛК. Решението за това е взето на отчетно-изборното събрание на колегията, предаде БТА.

„Приемам избирането ми за председател на Районна лекарска колегия Смолян с благодарност и съзнание за поетата отговорност. Амбицията ми е да сплотя лекарите в региона и да приобщя младите колеги към идеята, че единни можем да отстояваме интересите на съсловието“, каза д-р Даниела Дариткова.

Тя допълни, че усилията на новия Управителен съвет ще са за максимално използване на възможностите за продължаващо медицинско обучение, за повишаване на професионалната квалификация на лекарите в интерес на по-добрата медицинска помощ в региона.

Д-р Даниела Дариткова е завършила “Медицина” в Санкт Петербургския медицински педиатричен институт. Има придобита специалност по “Педиатрия и обща медицина”, магистър е по “Здравен мениджмънт” от Медицинския университет в София.

Била е народен представител в шест Народни събрания и в три от тях председател на Комисията по здравеопазване.

Д-р Дариткова поема поста от д-р Момчил Хубчев, който бе председател два поредни мандата и няма право на трети. Д-р Хубчев бе избран от колегите си за заместник-председател на РЛК – Смолян.

За секретар на Управителния съвет (УС) на Районната лекарска колегия бе избрана д-р Павлина Трамбабова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts