| | | |

Калин Стоянов: Съдът разпореди по никакъв повод да не се унищожават…

Работим в много тясно сътрудничество и имаме много добра комуникация с колегите от ЦИК. Току-що главният секретар ми докладва, че има определение на Административния съд в София, с което е разпоредено да не се унищожават по никакъв начин и повод наличните документи и книжа, които са свързани с местните избори от миналата година.

На всички места, където има такива книжа в София, те се охраняват от служители на МВР.

Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, предаде Новини.бг.

“Всеки ден провеждаме акции срещу купуването на гласове. До момента сигналите, които са постъпили, са 309 и имаме образувани 87 досъдебни производства.

В днешния ден се провеждат още две специализирани операции на териториите на Кюстендил и Пазарджик, предполагам, че утре също ще има.

Към момента ситуацията е спокойна. Изборните книжа са разпределени по съответните районни избирателни комисии и са под охрана. Практика е последните 2-3 дни да са най-рискови и цената на купуването на гласове да скача.

Към момента не забелязваме някаква нова изобретателност при купувачите на гласове”, разкри министър Стоянов.

По случая в Плевен има образувано следствено дело. Аз не съм следовател и прокурор, но от информацията, с която разполагам, искам да зявя, че става въпрос за изцяло некомпетентна и непрофесионална работа на полицейските служители. Говоря най-вече за полицейския служител, който си е позволил да използва огнестрелно оръжие.

В МВР ясно са разпоредени случаите, при които може да се използва огнестрелно оръжие. Още вчера е разпоредена вътрешна проверка на министерството в Плевен. Колегата е временно отстранен.

Така министърът на вътрешните работи коментира инцидента в Плевен, при който беше прострелян 19-годишен младеж.

“Днес сутринта разговарях с бащата на пострадалото момче. Казах му, че по никакъв начин не толерираме това поведение на полицейските служители. Уверих го, че всеки ще понесе своята отговорност, включително и наказателна, ако има достатъчно доказателства за това”, добави той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts