| | | |

ГЕРБ-СДС не възнамеряват да “разцепят” ПП-ДБ. Ние ще поемем отговорността да има правителство

“Който се нагърби да прави правителство, ще понесе много тежки отговорности. Ние ще понесем отговорността такова правителство да има. Бихме обсъждали вариант с правителство на малцинството. Управлението на страната е нещо много сериозно. Ако има сформиране на мнозинство, ние трябва да имаме управленска програма”

Това заяви кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Румен Христов в предаването “Денят ON AIR”.

По думите му ролята на опозицията е много важна, но е по-лесна.

“По-лесно е да критикуваш, отколкото да изпълняваш задачите, които имаш. Ние направихме много тежки компромиси и понесохме щета. Търсихме стабилност за България и българското правителство”, допълни Христов.

Пред Bulgaria ON AIR той каза, че от ГЕРБ-СДС винаги са смятали, че кабинетите трябва да бъдат от ярки политически лица, които да носят отговорност.

“Хора, които идват отнякъде, не носят отговорност пред никого и си отиват в един момент. Един, който се занимава с политика, може да бъде експерт, но не всеки експерт може да бъде политик”, категоричен е той.

Христов обясни, че ГЕРБ-СДС не възнамеряват да “разцепят” ПП-ДБ.

Кандидат-депутатът подчерта, че Еврозоната е много важна и трябва да се направи всичко възможно, за да се преодолее проблемът с инфлацията. Според него за постигането и на Еврозоната, и на Шенген е нужно стабилно правителство.

“Министрите ще бъдат редени от тези, които осигурят мнозинство. Евроатлантизмът е нещо важно. Той е като демокрацията – не е даденост”, коментира той.

На въпрос дали сме близо до война, Христов отговори, че от ГЕРБ-СДС ясно са заявили, че български войник няма да участва във войната в Украйна, но помощта за страната ще продължи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts