| | |

Нов трус в ПП-ДБ, човек на ген. Атанасов извъртя номер на Промяната

Тодор Ташев, който е представител на ДСБ, се отказа от надпреварата за общинския съвет в Хасково.

Тодор Ташев, който бе втори в листата за общински съветници на „Продължаваме промяната – Демократична България“, е подал заявление, че желае да бъде премахнат от листата тази сутрин.

На свое заседание в късния следобед Общинската избирателна комисия е решила да уважи желанието му вече да не бъде кандидат за местния парламент на Хасково. Това става ясно от решението на ОИК-Хасково.

За Haskovo.net Тодор Ташев заяви, че решението му е лично. Като причина той посочи разпределението на членовете на секционните избирателни комисии.„

снимка: Фейсбук

Не успях да защитя нашите представители в СИК“, допълни той. Ташев обясни, че между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ е имало договорка за квотите на членовете на СИК за всяка една от формациите.

Последните искания са били тези на ДБ да бъдат ограничени.

„Няма скандал между ПП и ДБ в Хасково, има само разлъка между мен и „Продължаваме промяната“, допълни още Ташев.

От ПП–Хасково изпратиха своя позиция до медиите, в която заявяват, че са научили за решението на Тодор Ташев от социалните мрежи и посочват, че към днешна дата няма подадени замени в ОИК на членове на СИК от квотата на коалицията.

Припомняме, че с президентски указ за 23 юни са насрочени нови избори за Общински съвет в Хасково. Изборите от миналата есен бяха касирани от Хасковския административен съд, като това решение беше потвърдено от Върховния административен съд.

Резултатите от вота през октомври миналата година бяха обжалвани от шест партии и коалиции.

В момента в Хасково заседава Общинският съвет от предишния мандат 2019-2023 година.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts