| | |

Още разправии: БСП гони верния пудел на Корнелия, не го искат в парламентарната група и Народното събрание

БСП не иска Калоян Методиев в парламентарната си група и го призовава да не полага клетва като депутат в 50-ото НС.

Това е гласувал Националният съвет на партията единодушно и със 107 гласа “за” и задължава парламентарната група да спази решението му.

Бившият лидер на младежкото СДС влезе в парламента, след като Корнелия Нинова му отстъпи мястото си в столичния 25-и МИР и избра да е депутат от Благоевград. Тя направи това въпреки, че имаше решение на Изпълнителното бюро за обратното – тя да влезе от София.

Методиев беше шеф на кабинета на Нинова като министър на икономиката в правителството на Кирил Петков.

Включването му на втора позиция в листите за парламент на място, запазено за гражданска квота, беше изненада дори за повечето от членовете на Изпълнителното бюро.

Националният съвет на партията реши, че начело на червената група в този парламент ще е Борислав Гуцанов. Така бе ревизирано решението на Нинова, взето от коалиционен съвет, председател на ПГ да е Георги Свиленски.

По-рано днес самият той видя заговор срещу лидерката на “Позитано”.

Заради това решение на Нинова, Пленумът е гласувал да се актуализира състава на представителите на БСП в Коалиционния съвет на “БСП за България”.

Драгомир Стойнев ще е предложението на БСП за зам.-шеф на 50-ото НС.Националният съвет прие и решение, с което партията остава в опозиция и няма да подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ-СДС и ДПС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts