| | |

Титанът на мисълта Настимир Ананиев ближе рани и кълве: Борисов не трябва да се страхува да остане сам в стаята с Пеевски

Политиката се прави и извън, и в Народното събрание, но е важно да има хора, които да помагат „отвътре”.

Загубиха се много гласове, не успяхме да обясним сглобката, но и не можахме да я довършим. Трябваше да се направи усилие да има още 9 месеца, за да разберат хората защо се прави това усилие.

Това заяви Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната”-„Демократична България” в ефира на БНТ.

„Проблемът е, че хората не излязоха да гласуват. Имаше страшно много партии, освен трите големи, които имаха предложения, но само „Величие” изскочи.

Една тяхна концепция – Варненска народна република, е доста притеснителна. В прокремълското пространство у нас изскочи нов проект”, коментира той.

На въпрос защо Бойко Рашков влиза в НС вместо него, той заяви: „Кирил Петков ми се обади вчера, но разговорът е личен. Има хора, които са по-полезни извън Народното събрание, и такива, които са по-полезни вътре.

По повод съставянето на правителство, Ананиев не смята, че президентът Румен Радев би дал на „Продължаваме промяната”-„Демократична България” третия мандат.

„Със сглобката се опитахме да покажем, че реформи могат да се случат. Има политическа цена, която платихме. Хората се обидиха, и с право донякъде, защото не успяхме да комуникирахме защо се прави тази сглобка. Имаме комуникационен проблем”, призна Ананиев.

За „посланията от гората” той подчерта:

„Може би това видео не беше сполучливо. Но заявихме, че ще сме опозиция, „Да, България” също потвърдиха. От ДСБ казаха, че ще търсят вот на доверие от своя актив. Ние от „Волт” също ще вземем решение.”

Трябва да има редовно правителство. Борисов не трябва да се страхува от Пеевски. Той някак си се страхува да остане сам в стаята с Пеевски.

„Делян Пеевски е истинският победител, успя да надхитри всички. Но губещите са гражданите. Бойко Борисов да не се страхува да излезе и да управлява със своя приятел Пеевски”, каза още той.

На въпрос единна ли е групата на ПП-ДБ, той заяви:

„Не виждам причина да не е единна. Въпросът е да комуникираме като опозиция какво целим. Имахме проблем със самата комуникация. Много от избирателите не разбраха дали ще има нова сглобка, или ще бъдем опозиция.

Хората не излязоха да гласуват, защото не бяха сигурни какво могат да очакват след това. Ако бяха гласували толкова хора колкото през април 2023 г., силата за ПП-ДБ щеше да доведе до промяна.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts