| | | |

Бойко Борисов: ПП са безотговорни! Денков си измисля. По-добре ужасен край веднага

“Аз внимателно слушах изказванията. Има доста противоречия. Едното е, като Денков, казва, че първата политическа сила да носят цялата отговорност. По-малките пък иска равнопоставеност.

Алексей Петров го няма, иначе щяхме да отидем в манастира и да се разберем”, коментира в кулоарите на парламента Бойко Борисов.

“Нито един не си е извел поуки. Ако Денков имаше малко повече чувство за самокритика, успехите, които искаше да си ги припише, имаше отговорен ГЕРБ. Постигнахме заедно резултатите. А той си измисля. Половината му министри стоят в служебното правителство.

Сега има една безотговорна ПП.

Нека да гледаме броя на избирателите, това е към по-малките партии.

Народът ги нареди три пъти по-назад от нас, заради корупционни тежести. Те нямат чувството, че са сгрешили, считат се за жертви.

Не съм оптимист”, каза още лидерът на ГЕРБ.

“Няма да отстъпим за Рая Назарян. Важен е принципът. Не е правилен принципът, а принципът е най-голямата партия получава председател на НС.

Юристката не събра необходимия брой гласове за председател на Народното събрание. Последва прегласуване. 116 депутати гласуваха “за”, 69 – “против”, а 55 се въздържаха.

Да бъдем отговорни, всички виждат как летим към следващите избори. Няма отговорни партии. Ние само с ДПС не можем да направим коалиция. Без широк формат не можем да направим коалиция”, завърши Борисов.

Всички виждаме как летим към нови избори, защото няма отговорни партии. 100 пъти ви казах, че само с ДПС не можем да направим коалиция. Без да има широк формат, не можем да направим коалиция.

Правителство на споделена отговорност с повече партии има как да се направи, но правителство, в което всички да стоят и, както гледах днес, Денков да си измисля какво е постигнал – ами не си го постигнал без ГЕРБ. Те нямат чувството, че са сгрешили. Считат, че са жертви. Алексей Петров, за съжаление, го няма. Иначе щяхме да отидем всички в манастира и да се разберем с тях.

По-добре ужасен край веднага, отколкото да правим безсмислени неща. Има смисъл управлението, само ако е от трите най-големи партии. Другите, ако искат, добре са дошли също”, каза Борисов

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

снимка: Кадър

Similar Posts