| | |

Корнелия се изкара жертва: Пет много големи групи се обединиха срещу мен и искат реванш. Радев, Гергов, Станишев, Борисов, червените барони…

Зад случващото се с мен и БСП стоят Радев, Гергов, Станишев, Борисов, червените барони

Тръгнаха сложни процеси в партията. Някой нарече това, което се случи дворцов преврат. Зад това, което се случва в БСП стоят съвсем други сили

Корнелия Нинова обяви, че няма да оттегли оставката си като председател на БСП, но намекна, че може да се кандидатира отново за поста на конгреса на партията през есента.

Нинова обаче уточни, че в момента хора от БСП опитват да използват точки от устава, за да не ѝ позволят да се кандидатира за председател.

Искат да ме елиминират служебно, но аз искам да кажа на всички членове на партията да направят така, че прекия избор да не пада. На този етап не съм взела решение да се кандидатирам,

но всичко зависи от това как ще се развият нещата в партията през следващите месеци до септември-октомври и дали ще ме номинират за председател, каза в “Лице в лице” по бТВ Нинова.

Сега обаче няма да си оттегля оставката, защото един път вече го направих. Тогава не издържах да гледам как късат БСП парче по парче, но ме убедиха да си оттгегля оставката и след като го направих, ми се подиграваха, добави тя.

Според Нинова няколко групи социалисти, в които са Кирил Добрев и Георги Гергов, са опитали да съсипят БПС, а президентът Румен Радев е доунищожил партията.

“В тези години се изпратих срещу пет много големи групи и интереси. Те се обединиха и това, което се случва с мен сега, е естественият завършек. Тези групи хора искат реванш”, заяви тя и изброи:

“Става дума за следните пет групи.

Първата – червените барони в БСП, червените аристократични фамилии, които не можаха да приемат, че един обикновен социалист е приел лидерството в БСП.

Втората са червените олигарси, които през целия преход ползваха БСП, за да трупат богатство – Георги Гергов, Кирил Добрев.

Третата група са либералното, олицетворявано от Сергей (Сергей Станишев. бел.ред.) – те не ми простиха моята битка с джендър идеологията.

Четвъртата е паралелната държавата и Борисов. В последните години се включи и Радев, защото иска своето собствено участие. Тези интереси стоят зад това кой ще вземе БСП”

“Моите доскорошни колеги са пешки в чужди ръце”, посочи Нинова.

“Разделиха си порциите. Зафиров поема партията, Гуцанов – парламентарната група, която се раздели на две, Вигенин – Европарламента. Ще ви употребят. Правите грешка след грешка”, каза им тя.

Нинова каза, че тъкмо това са и хората, които най-много са я наранили в настоящата ситуация – Зафиров, Гуцанов и Вигенин.

Нинова се обърна към социалистите и ги призова да не позволяват прекият избор да отпадне и попита опонентите си:

“От какво ви е страх? Страх ги е да се явят на пряк избор и искат да го махнат”.

По думите ѝ още 2016 година Георги Гергов казал, че БСП трябва да управлява с ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts