| | |

Тошко Йорданов взриви НС с мощна атака срещу “партията на шарлатаните”: Пъпове и некадърници

„Току-що всички положихме клетва да спазваме Конституцията и законите на страната и да е ръководим от интересите на народа.

Повечето от вас бяха в и предишния парламент, а погазваха законите и се ръководиха от собствените си интереси“ – това заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ (ИТН), четейки изявление от името на партията на Слави Трифонов.

„Има една изключително ниска легитимност на този юбилеен парламент.

Некадърните действия и още по-големите бездействия направиха така, че хората да изпитват само отвращение и срам и заради това бе тази ниска избирателна активност.

Почти е невъзможно да се върне здравият разум там, където почти го няма“, каза Йорданов.

„Доста от вас направихме доста непремерени изказвания. Включително и днес!“, поясни той, говорейки за ПП и заяви следното:

„От ПП – партията на шарлатаните, излъчила може би двамата най-некадърните министър-председатели в българската история“.

„Време е да върнем здравия разум в политиката и управлението на държавата.

Всички проблеми си имат реални решения. Те могат да се вземат и изпълнят от едно експертно правителство, което не е доминирано от тази или онази партия, а единствено от експертизата и професионализма.

Трябва да има и интелигентна и непримирима опозиция.

Тоест всеки един и всяка една партия, ако има здрав разум ще изпълни задълженията си към гражданите независимо дали подкрепя управлението или не.

Ако повечето партии тук решат отново да се вторачат в пъпа си и да го играят самодостатъчни, то здравият разум ще пропусна и този парламент и тогава отново ще преминем през чистилището на изборите“, заяви Йорданов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts