| | | |

И “величието” Марков напира: Що да не дойде при нас третият мандат? Не виждам логика

Господин Главчев трябва да си поеме отговорността.

Това заяви депутатът от “Величие” Николай Марков пред журналисти в парламента.

По думите му е прецедент, че Народното събрание трябва да вземе решение кой да представлява България на срещата на върха на НАТО. Той посочи, че в конституцията ясно е записано кой осъществява националната сигурност – Министерски съвет.

“Радев може да присъства, но осъществяването на националната сигурност е от министерски съвет”, допълни още Марков и отново подчерта: “Подкрепихме това, което показва буквата на закона.”

Не виждам защо третият мандат трябва да отива при „Има такъв народ“ (ИТН), защото ние сме с 1,5% разлика, каза председателят на ПГ на „Величие“ по повод заявката на ИТН да получат третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, който се връчва от президента на избрана от него парламентарно представена партия.

„Що да не дойде ние да го направим този експертен кабинет от „Величие?“, запита Марков. Ще изчакаме търпеливо и ще видим какво ще се случи, не участваме в задкулисни преговори с когото и да било, увери той.

“Гласувахме за временната комисия, която трябва да се занимае с правилника. Имахме два избора – на “Възраждане” и ГЕРБ. Защо упрекът е към нас кого сме подкрепили? Трябва да има правилник Народното събрание. Не разбирам каква е тази истерия от страна на “Възраждане”.

Факт е, че депутати от “Възраждане” гласуваха против собствената си кандидатура, а това трябва да ви говори някакви неща”, заяви Марков.

Той каза, че ще подкрепят всички предложения, които са в полза на българските граждани. Марков допълни, че “Величие” няма ангажимент да подкрепя правителство, предложено от ГЕРБ-СДС.

“Прилича ми малко на женска хистерия това, с извинение към дамите”, допълни депутатът от “Величие”.

Той обаче настоя, че иска среща с Бойко Борисов, тъй като иначе партията не знаела какво да подкрепи. Борисов обаче отказал среща с него.

“Аз обаче не му се сърдя, има право на това”, сподели Марков и каза, че двамата са се здрависали в Народното събрание, но не са коментирали нищо по темата.

Марков намекна за “странна колаборация между “Има такъв народ” и “Възраждане”.

“Ние ще изчакаме търпеливо, ще видим какво ще се случи. Не участваме в задкулисни преговори с когото и да било”, категоричен е той.

“Възраждане” проявяват не политическа, а лична агресия към нас”, каза Марков и се оплака от много “просташки” обиди от страна на партията на Костадинов към “Величие”.

“Ако ни атакуват политически, това не е проблем. Но лично – нещата вече излизат извън контрол.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts