| | | |

След грозната изцепка: Изхвърлиха Мила Робърт от събора…

Отмениха участие на Мила Робърт след гаврата с трикольора на „София прайд“ тази година.

Певицата бе част от програмата на събора „Аспарухово пее и танцува“ в едноименния варненски квартал, пише varnautre.bg.

„Веднага след като разбрах за скандалното ѝ поведение отказахме нейното участие.“ Това каза кметът на района Ивайло Маринов. „В момента сме в процес на търсене на изпълнител на нейното място“, добави той.

„Аспарухово” е район с хора, които обичат и пазят българските традиции и този ежегоден събор „Аспарухово пее и танцува“, който съществува вече 57 години е доказателство за това, че жителите на района тачат българщината“, коментира още кметът.

ИА „Черно море“ припомня, че от сцената на „София прайд“ преди дни, Мила Роберт „съблече“ рокля с цветовете на българското знаме и демонстративно я захвърли на земята, като остана по облекло с цветовете на ЛГБТ движението.

Това събуди много остри реакции и хората осъдиха строго нейната изява.

Постъпката стана причина за множество коментари в социалните мрежи, а мнозина укориха дъщерята на Ваня Щерева, че е поругала националното знаме, което е наказуемо по чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс, който гласи:

„Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето или химна на Европейския съюз, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева.“

От ВМРО вече обявиха, че са сезирали Софийската градска прокуратура за „публично и демонстративно поругаване на българския трикольор по време на „София прайд“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Инстаграм

Similar Posts