| | |

Има ли мозък това нещо? Денков: ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” и ИТН се опитват да ни дискредитират. В атаката участват и…

За съжаление днес една от българските служби бе използвана за политическа употреба. Вместо да изслушаме премиера Главчев за редицата смени в службите, ние чухме една поредица от внушения какво може би се е случило с участието на ген. Атанасов и мой съветник.

Бяха направени внушения, че някой е извършил престъпления и трябва да си подаде оставката.

На 27 май 2024 година прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство по подадени сигнал, защото няма състав на престъпления.

Целият политически театър, който видяхме днес, с подаването на топката между ГЕРБ, ДПС, “Взъраждане” и ИТН е опит да ни дискредитират.

За съжаление в тази атака участват и българските служби. Това показва защо ние искаме реформи на тези служби, а останалите партии начело с ГЕРБ и ДПС се противопоставят на тези реформи.

Това заяви на брифинг в парламента председателят на ПГ на “Продължаваме промяната – Демократична България” и бивш премиер акад. Николай Денков, по повод днешните изслушвания в парламента на председателите на ДАНС и “Военно разузнаване”.

“ДАНС се използва като бухалка срещу граждански активисти, експерти и лекари, които защитават идеята за Национална детска болница. Това беше причината днес да изслушаме Пламен Тончев, който не успя да обясни защо ДАНС се занимава с разпити на гражданските активисти.

Всички въпроси, които са им задавани, нямат абсолютно никаква връзка с детската болница. На тях не им е предоставен сигнала, подаден от “Търговска лига”.

Това за нас е огромно нарушаване на човешките и конституционните права на гражданите. В този смисъл ние искаме оставката на г-н Тончев като председател на ДАНС”, обяви от своя страна Елисавета Белобрадова.

“Имам чувството, че сме се телепортирали някъде назад във времето – 1988 година. Тогава, като не спазваш заветите на партията, ти пращат Държавна сигурност.

Това е пълно безобразие. ДАНС да призовава граждански активисти и да ги разпитва е абсолютно безобразие. ДАНС е политическа бухалка на ГЕРБ и ДПС.

По отношение на “Военно разузнаване” става въпрос за СМС на Ванев, изпратен до пет лица. Той не каза нищо за авторството, но в СМС става ясно, че трябва да бъде спрян този, който иска да реформира службите”, заяви ген. Атанас Атанасов.

“В момента в Народното събрание има антиевропейски партии – “Възраждане”. Те правят фалшиви новини и атакуват с тях. Такава фалшива новина е, че са си говорили с нас за правителство.

Има и прокурупционни партии – ГЕРБ и ДПС. И те атакуваха. Това ни прави обаче специални, защото ние сме единствените в този парламент, които мсе силно проевропейски и силно антикорупционни. Ще защитаваме тези наши позиции, независимо от атаките”, категоричен бе Кирил Петков

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts