| | |

Кметът на София има шесто чувство: Нови избори за кмет наесен

От един малък градски проблем, един проект, който не беше изпълнен перфектно в неговата цялост, въпреки че аз продължавам да защитавам неговата целесъобразност, сме в безумната ситуация, в която сме.

Това заяви пред bTV кметът на София Васил Терзиев по повод съдебното решение, което обяви реорганизацията на бул. „Патриарх Евтимий“ за незаконна.

„Ние ще се съобразим с решението на съда. В момента, в който имаше постановление, че трябва да се спре работата, ние спряхме работата и не е сложено едно колче и една боя“, обясни той.

„Ние се занимаваме с малки неща. Не е работа на министъра на вътрешните работи да инспектира сложени ли са огради“, изтъкна Терзиев.

„Сега наистина не е много ясно какво трябва да се направи. Съдът каза – спрете. Спряхме. Предполага се, че трябва да се върне. Ще искаме тълкувание на решението. Към кое да се върне – към 2019 или началото на проекта? Но то също е незаконно според решението на ВАС“, коментира той.

„Защо най-злостните критики идват от тези, които са създали проблема?“, попита кметът.

„Пътна ограда няма да сложим. За това нещо ще се боря до последно“, закани се той.

По повод вероятността на община да бъде наложена глоба между 2000 и 7000 лева Терзиев призна, че общината трябва да я плати.

Водещата на сутрешния блок Мария Цънцарова се възмути, че по този начин хората плащат за грешките на управниците.

Тогава Терзиев заяви: „Ще го опростя, за да видите, че имам чувство за лична отговорност. Ако бъдем осъдени да платим тези глоби, ще ги платя лично, за да се успокоят всички“.

„Ето поемане на лична отговорност. Надявам се тия, които ни гледат, които толкова много искат лична отговорност, да последват примера ми“, призова той.

Според него, ако ремонтът на Патриарха не е бил превърнат в такъв огромен проблем, досега е можело да бъде поправен.

Във връзка с отстранения районен кмет на „Илинден“ и сигналите срещу други районни кметове, Терзиев каза:

„Чакам мен да ме проверят. Другата седмица чакаме и съдията по делото какво ще напише. Може и въпросът с оставката на Терзиев да го решат по друг начин и да ходим на избори за кмет наесен“.

„Чакам да видя какво е решението на съда“, каза той по заведеното от Ваня Григорова дело.

Попитан защо смята, че ще се стигне до избори, той каза:

„Де да знам! Шесто чувство. Вижда се, че има много целенасочена атака против всеки, който се опитва да промени нещо, всеки, който се бори против това как работят ключови системи в тази държава – районни кметове, подуправители на БНБ, хора в различните институции“.

Според него отстраняването на кмета на „Илинден“ е абсурдно.

„Тук има една много целенасочена атака, която е към всички нас, които искаме да променим този град“, посочи той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts