| | | |

Делян Добрев: Лично Борисов избра министрите в проектокабинета “Желязков”, а не Пеевски. Ще се оттегля веднага, ако…

Като си камикадзе детонаторът го държи „трикът“ в Народното събрание, който евентуално ще избере този кабинет

“Надявам се ПП-ДБ да ни подкрепят частично. Разбира се, че знаех за това, че името ми е в папката на Росен Желязков. Бойко Борисов ме пита дали искам да съм министър. С Желязков имаме чудесни отношения, но знаете, че лидерът на партията е този, който участва в сформирането на кабинета”

Новото правителство на ГЕРБ ще бъде предложено за гласуване в пленарната зала в сряда, потвърди номинираният за енергиен министър Делян Добрев пред бТВ

Номинираният за енергиен министър коментира, че е поканен за поста от лидера Бойко Борисов в отговор на въпрос за ролята на председателя на ДПС Делян Пеевски.

“На нас ни се е обаждал Борисов, не ни се е обаждал Пеевски”, каза той. И обясни защо не искат да управляват само с ДПС.

“Защото гласовете не стигат, те са 114, а най-добре е да бъде подкрепено не само от две партии. Няма проблем с ДПС, те станаха втора политическа сила. Търсим максимално широка подкрепа”, обясни Добрев тезата на ГЕРБ, че няма да управляват само с движението.

Попитан кой е поканил Калин Стоянов, Добрев отвърна: “Кирил Петков” и направи препратка към предишното правителство с премиер Николай Денков.

Доказал съм, че съм евроатлантик със смяната на руското с американско гориво в АЕЦ, каза още депутатът от ГЕРБ. И добави към доказателствата предложението му да предоставим реакторите на “Белене” на Украйна и да спрем вноса на руски петрол.

Той обясни, че трикът (както се изрази Бойко Борисов) ще мине, ако 10 депутати от хората на Кирил Петков и Атанас Атанасов застанат зад Росен Желязков, или поне не участват в гласуването.

„Вчера една позната журналистка ме пита дали това е истински кабинет или са камикадзета. Отговорих й, че и двете са верни. Това е истински кабинет, но ако бъде подкрепен в парламента, може да се окаже, че сме камикадзета, защото ще бъдем избрани с много малко мнозинство без да знаем какъв ще е нашия хоризонт“, обясни той.

„Ние сме се съгласили да сме министри, да работим на максимално високи обороти, да свършим определена работа без да знаем с колко време разполагаме за това“, заяви Добрев.

„Милен Велчев потвърди по-рано тази сутрин това, което говоря през последните три години – ние не сме в еврозоната заради бюджети дефицити и изразходване на огромни средства. Техните бюджети доведоха до тази висока инфлация и затова не сме в еврозоната“, коментира той.

Ако ПП-ДБ поставят като условия смяната ми, аз сам ще си тръгна само и само да подкрепят правителството, уверява кандидатът за министър.

„Сега е моментът да се прояви разум, защото държавата се намира в безизходица и отговорните партии трябва да подкрепят кабинета, както и всички ние сме се съгласили да сме своеобразни камикадзета, за да постигнем целите, които са важни – Шенген и еврозоната.

Колегите от ПП-ДБ твърдят, че и за тях те са стратегически. Трябва да се намери работещо решение“, призова той.

“Ние не правим търговия с депутати”, каза още Добрев в отговор на въпрос откъде ще вземат гласове.

Като си камикадзе детонаторът го държи „трикът“ в Народното събрание, който евентуално ще избере този кабинет, каза още Делян Добрев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts