| | | |

Борисов разтърси с признание: Искам да си излея душата! ВИДЕО

“Комбинацията Борисов-Пеевски рухна. След мощните репортажи за „Величие“ дни наред – как някой ги плаши, как щели да ги напазаруват, как с трикове щели да правят на Борисов правителство.

Всичко ви рухна вчера”

Това заяви в кулоарите на Народното събрание (НС) лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Показаха си всички ясните лица. Показаха си лидера на новата сглобка – Костадин Костадиноив. Кирил Петков стоеше и гледаше с Денков как Костадинов се разпорежда.

Мога в същия стил на Виктор да кажа – новият Пеевски в парламента е Костадин Костадинов”, коментира той, обръщайки се към медиите.

“На колегата Дацов, който често идва при мен в централата и често си мени позицията, му препоръчвам да прочете английската преса. А не избирателно да си подбирате и дори да не се прикривате с пристрастията си и упреците към народа, че не е избрал ПП-ДБ. Ами не ги избра!”, подчерта Борисов.

“За радост много по-рано от преди да тръгнат тези процеси в ДПС, аз казах, че няма да подкрепя втория мандат”, припомни той.

“Нямаше от другата страна един Борисов, какъвто бях аз. Няма го за съжаление и човекът, който направи сглобката – Алексей. Той направи в манастира сглобката. Кога съм го крил това?”, посочи Борисов.

“Искам да си излея и аз душата. И аз да направя необходимите внушения. Искам да го направя.

Защото Петков и Пеевски бяха ежедневно заедно, Петков и Пеевски бяха в моя кабинет, а следобед в кабинета на Пеевски. Пеевски и Христо Иванов бяха всеки ден заедно, Атанасов и Пеевски бяха всеки ден заедно.

Няма да ви позволя да връзвате две имена, само за да ви оживеят плакатите и билбордовете. Не е истина и не е честно”, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Когато говорите за яловост, ме жегна. Този кабинет се наричаше Габриел-Денков. С водещата роля на депутатите от ГЕРБ-СДС. Защо се правим, че сме забравили това и едва ли не майсторлъкът на колегата Денков е направил правителство. Не, майсторлъкът на друг човек е направил правителство“, подчерта той.

„Няма да участваме повече в преговорите“, категоричен беше той.

„Те си мислеха, че на ГЕРБ много му се управлява. Не, ние просто бяхме отговорни. Дори големия компромис да направя сглобката, го направих в името на държавата. Големият компромис да не се предлагам аз за премиер. И да им отговоря – правителство на ГЕРБ ще има, когато аз съм кандидат за премиер. Ако ме разбирате. На шега го казвам“, посочи Борисов.

„Още вчера стана ясно, че отиваме на избори“, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ отговори с категорично и многократно „не“ на въпроса дали би отишъл на разговори с ПП-ДБ, ако вторият мандат отиде при тях след изключване на повече депутати от ДПС.

По думите му, много от избирателите на ГЕРБ са си мислели, че партията ще спечели изборите много лесно, и не са отишли да гласуват, а са си почивали. След това му признали, че социологията им е посочила, че партията категорично ще победи.

Попитан дали има опасност за националната сигурност заради случващото се в ДПС, той отговори:

„Докато е ГЕРБ, докато има в нея толкова български мюсюлмани, няма никаква опасност. Това са си вътрешнопартийни неща на една българска партия, които са сполетели почти всички други. Дори в ГЕРБ преди години, за което не знам дали съм бил прав – най-силният човек в партията ни напусна“.

„Вчера чух от колегите от ПП – от Найо, че част от министрите били от протестите. Кои протести? Един олигарх се хвалеше, че по интернет ви управлява“, завърши той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts