| | |

ВЕРСИЯ: Орбан е предал на Путин съдбовно тайно послание от…

Посещението на Виктор Орбан в Москва е знаково. Той заяви, че не представлява ЕС, а адекватната част на човечеството, което иска мир. А мир може да има само, когато се работи за него. Москва работи за мир и Орбан работи в същата посока.

Любопитен детайл! Орбан посети Москва веднага след срещата му със Зеленски в Киев. Защо го направи? Дали Зеленски е предал тайно съобщение по Орбан за Путин, без да бъде цензуриран от своите куратори?

В последно време се усеща, че бившият успешен комик в Руския свят е по-скоро в британска орбита, а не американска. А това, особено след Brexit, не е едно и също.

Може Орбан да иска да измести Ердоган като основен посредник между Кремъл и обединения Запад.

Веднага след поемането на председателството на ЕС от Унгария Виктор направи заявка за глобален миротворец.

В допълнение на по-горните версии може да се допусне, че след срещата с Путин единствено унгарецът знае какво точно иска Путин, какви са неговите условия за мир. Кои са условията, за които руският президент няма да отстъпи.

Да не забравяме освен това, че Будапеща има конкретни планове по отношение на досегашните украински земи, населени с етнически унгарци (156 566 през 2001 г.). А те са прекалено много за да не се съобразява Будапеща с тях.

Накрая, все по-ясно се вижда „възкресяването“ на Австро-унгарската империя. Зад Виктор Орбан стои Светия престол и старата европейска аристокрация, която е свързана с европейския индустриален капитал. Унгарският премиер е някакъв вид лидер и представител на младите „австро-унгарци“.

Виктор Орбан е протестант, но това в случая няма решаващо значение. Формира се „австро-унгарско ядро“ в ЕС, което в бъдеще ще се опита да взриви отвътре Евросъюза, нещо като „австро-унгарски“ Exit. В него влизат Унгария, Словакия, Словения и мълчаливо Австрия.

Всички в зоната на влияние на Ватикан.

В бъдеще се очаква да се присъедини и католическа Бавария. Точно тук е конфликтът между Ватикан и лондонското Сити, директно свързано с Банката за международни плащания в Базел.

Съгласно информация от руските телеграм канали, в Москва Виктор Орбан е обсъждал с Владимир Путин следните условия на руската страна:

1.Прекратяване на огъня. Обмяна на всички пленени.

2.Украйна не влиза в НАТО. На украинска територия да няма войски на НАТО.

3.Демилитаризация на Украйна. Лимит на числото украински военни и военна техника.

4.Русия не изтегля своите войски.

5.Крим, ДНР, ЛНР, сухопътният коридор в Крим остават за Русия. Фактически, но не юридически. Русия иска ВСУ да напусне градовете Херсон, Запорожие, Славянск, Краматорск, Константиновка и всички територии на новите субекти на РФ.

6.Русия иска Западът да свали всички санкции.

Не са постигнати договорки по следните въпроси:

1.Цифрите на демилитаризация.

2.Статутът на руския език в Украйна. Москва иска руският да бъде втори официален език. Сваляне на всички забрани за ползване на руски език.

3.Денацификация. Русия иска разпускане на всички неонацистки въоръжени формирования.

Коментар

Да се говори, че Виктор Орбан е „агент на Путин“ е повече от малоумно. Унгарецът преследва стриктно националните интереси на Унгария и се вписва в стратегията на Ватикана. Наскоро в Будапеща се проведе форум на консервативните глобални сили.

Присъства и съветникът на Тръмп Стивън Банън, който е аналог на Сорос за републиканците. Стивън Банън започна да изгражда мрежи подобни на соросоидните по света и естествено и у нас. Демократите и техните агенти на влияние се стараят да ги представят като мрежи на “рашките”. Но не е така.

Връзката на Виктор Орбан с Доналд Тръмп е очевидна. Старата европейска аристокрация, свързана с европейския индустриален капитал, има нужда от евтината ресурсна база на Русия. Иначе Европа се разорява и деиндустриализира. Индустрията бяга в САЩ, Китай, Виетнам и други.

Това и най-простите го разбраха за разлика от примитивните и щедро платените евроатлантически агитатори (блогери, журналисти и академични „звезди“) каканижещи по големите български национални медии само за „полезните идиоти“, които са постоянен брой и вече не се „размножават“ ментално.

Но все още са неприлично и срамно много за нас българите. Това е причината у нас най-шумните политици-евроатлантици, които пищят и крещят по всички национални медии, да губят електорална тежест. Това особено ясно ще си проличи на предсрочните избори през есента.

Това е основната разделителна линия вътре в българските политически партии, които се тресат от скандали и разцепления. Национално отговорен не означава „путинист“!

По-интелигентните го разбраха отдавна. За останалите Владимир Висоцки пее в своята песен „Песенка о переселения душ“:

Но если туп, как дерево, — родишься баобабом
И будешь баобабом тыщу лет, пока помрёшь.

Такие ситуации! Простор воображению!
Был гордым и почтенным, а родился дураком.

А если мало радует такое положение,
Скажи ещё спасибо, что не сделался скотом.

Очевидно започва голямото надхитряне.

Миналата година украинският контранаступ се провали с гръм и трясък. САЩ&Ко се убедиха, че не могат да победят по военен път Русия. САЩ нямат ресурс да се борят на два фронта. Срещу Китай и Русия. За Близкия Изток да не говорим.

Украинският казус янките го прехвърлят изцяло на европейците с куратор Лондон. Американците фокусират своите ресурси и усилия в Азиатско-Тихоокеанския реегион (АТР), срещу Китай.

През това лято се говореше много в руските медии за настъпление на ВС на РФ. Бе даден и времеви прозорец за атаката, който в момента се затваря. Това говори, че Москва няма сили и ресурси в този момент за настъпление.

Няма възможности за превземане на Одеса, Николаев, Киев и други. Поне такива бяха руските амбиции до този момент.

Путин говореше, че „Одеса е руски град“ и всички русофили бяха във възторг. Но както е казал Николай Хайтов “Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто – да го направиш.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts