| | | |

Денков призна: С ДСБ сме на различни позиции за…

„Ясно е от изявлението на „Демократи за силна България“ и от решението на нашия Национален съвет, че имаме съществено различие. Имаме заседание на обща парламентарна група, на което ще потърсим общо решение. Какво ще бъде то – ще видим след срещата“

Това заяви бившият премиер Николай Денков.

По думите му „Продължаваме промяната“ е взела ясно решение.

„Ние препотвърдихме, че няма да участваме в разговори за третия мандат. Когато има друга партия, не е редно ние да обясняваме техните решения. Ще си направим обсъждането, ще чуем аргументите и ще вземем демократично решение“, допълни Денков.

В неделя Националният съвет на „Продължаваме промяната“ взе решение, че в този състав на 50-ото Народно събрание няма как да се формира правителство, „което да работи за българските граждани, да гледа към Европа и да бъде антикорупционно“.

От „Демократи за силна България“ обаче предложиха на партньорите си от ПП-ДБ механизъм за излизане от политическата криза – да поискат третия мандат и да създадат управление под формата на технически кабинет.

„Днес имахме среща на депутатите от парламентарната група на ПП и те потвърдиха позицията на Националния ни съвет и ясно заявиха, че няма да участват в разговори за трети мандат“, каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БГНЕС

Similar Posts