| | |

Доган се подготвя тихомълком, историята ще завърши зле за Пеевски

В очакване на втория мандат за съставяне на кабинет сме. Президентът бави процедурата, най-вероятно заради това, че отиваме на нови избори, които да се проведат в края на септември. Все по-устремено се говори за разцепление в ДПС, които трябва да получат именно втория мандат.

Тази история ще завърши зле за Пеевски. Не знам защо той не чете история, не гледа какво е ставало през годините с ДПС. Казвам зле и то не само политически, може би ще има и други последици.

ДПС е особена партия. Правени са поне четири опита да се завзема от други хора. Там електоратът на ДПС, българските турци, са много единни. За тях Доган е не само партиен лидер, каквото каже той, това е. Всички опити са завършвали безславно”, коментира бившият министър на търговията Валентин Василев в студиото на “България сутрин”.

Той бе категоричен, че електоратът на ДПС застава и ще застане твърдо зад почетния председател Ахмед Доган.

“Пеевски ще бъде все по-сам. ДПС става жертва на собствения си неконтролиран растеж. Този ръст, който отбеляза през последните 10 години, като електорално разширение, създаде две ДПС-та

Те в момента се сблъскват. Едното е онова автентичното – на българските турци, а другото е онова разширение в ромските махали, в някои български общности, дори в Северозападна България, където се заградиха едни съвсем други групи от хора.

Тези две групи всъщност се сблъскват в момента по един съвсем логичен начин в борба за това кой ще представлява ДПС и кой ще разполага с неговия ресурс”, заяви бившият депутат Румен Йончев пред Bulgaria ON AIR.

Делян Пеевски съобщи, че е готов за среща с Ахмед Доган, но Василев е на мнение, че такава среща няма да се проведе.

“Доган много обича да дава знаци дали с мълчание, дали с изявление. Всички очакваме неговата позиция, но едва ли ще има такава среща. Според мен Доган в момента осъществява връзка с всички структури долу и оценява щетите. Той е много внимателен, но ще излезе да съобщи какво се случва вътре. Той се подготвя”, отбеляза Василев.

Вторият мандат отива при втората политическа сила – ДПС. Движението днес трябва да каже своята финална дума, да бъдат изпратени писма, но от заявките на другите формации се чува категорично “не”.

“Съдбата на този парламент беше приключена с разделението в ДПС. Никой не казва същината на това, което се случва – за да има правителство, ГЕРБ трябва да участва в него, това няма как да стане по друг начин.

А за да участва ГЕРБ в правителството, то трябва Борисов да заеме страната или на Пеевски, или на Доган. Борисов няма никакво намерение да заеме такава страна”, каза Йончев

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts