| | |

Позор: В Сърбия правят митинг в подкрепа на Путин и руската агресия срещу Украйна

В 17.00 часа българско време в сръбската столица Белград ще се проведе митинг в подкрепа на Русия и нейната агресия срещу Украйна.

Само няколко часа преди митинга украинското посолство в Белград призова сръбският президент и неговата “Прогресивна партия” да прекратят всякакво сътрудничество с партията на Владимир Путин “Единна Русия”.

“Обръщаме се и към всички останали политически сили в Сърбия, които подкрепят общочовешките ценности. Призоваваме и кметството в Белград, да прекрати отношенията си с Москва и ясно и открито да дефинира позицията си спрямо братския град Киев, който в момента вече 18 дни е бомбардиран от армията на руската федерация”, се казва в позицията на посолството на Украйна, предаде БГНЕС.

В документа се подчертава, че “онези сръбски политици, които директно получават финансови средства от престъпния режим на Путин или пък го подкрепят по идеологически причини, днес в Белград организират митинг в подкрепа на Путиновия фашизъм, който изравнява със земята цели населени места, бомбардира родилни домове и ядрени постройки, а всеки ден убива украински деца. Бъдете горди до края на живота си с кръвта от украинските деца по вашите ръце”, пишат още от дипломатическата мисия.

Similar Posts