| | | |

През следващата седмица в България пристига на посещение европейският главен прокурор Лаура Кьовеши

През следващата седмица в България пристига на посещение европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, по покана на премиера Кирил Петков, съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова по Нова ТВ.

По думите й, разговорите за това как най-добре да противодействаме на “високата” корупция, особено когато е свързана и с европейски средства, продължават.

„Едно от важните неща, върху които работим, е антикорупционната комисия да може да сезира пряко европейските прокурори, тогава когато констатира корупционните престъпления с европейски средства“, добави Йорданова.

Министърът каза още, че в сряда Народното събрание ще разгледа на първо четене законопроекта, който предвижда закриването на специализираното правосъдие.

„Очаквам изключително задълбочен, вероятно и “горещ” дебат в парламента, който да огледа всички аспекти на законопроекта“, каза още Надежда Йорданова и допълни, че законопроектът е направен изключително прецизно. Йорданова добави, че очаква скоро и законопроектът за промени в антикорупционната комисия да бъде поставен за разглеждане в парламента.

Similar Posts