| | |

МВР: Лаура Кьовеши похвали министър Бойко Рашков и МВР

Работна среща се проведе между министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. Срещата беше част от посещението на г-жа Кьовеши в България, предават от МВР.

В рамките на разговорите бе дадена висока оценка на българските делегирани прокурори, с които се осъществява ефективно взаимодействие.

От българска страна бяха представени наскоро приетите правила, с които се регламентира сътрудничеството между МВР и Европейската прокуратура, както и стартиралата законодателна инициатива по отношение на специализираните съд и прокуратура. Очакванията са те да оптимизират процеса на разследване на случаи на организирана престъпност. Обсъдени бяха и действията на българската страна за създаване на екип от разследващи служители в МВР, които да работят по дела на Европейската прокуратура.

Г-жа Кьовеши оцени високо работата на МВР до момента и изрази очакване за още по-активно директно докладване на случаи на сериозни злоупотреби със средства на ЕС, заявяват от МВР.

Изразена е била готовност да продължи партньорското сътрудничество между МВР и Европейската прокуратура

Similar Posts