| | |

Най-малката партия “Възраждане” реши да прави протест

На 19 март, в 10:30 часа най-малката партия в парламента “Възраждане” прави протест пред Министерския съвет заради визитата на американския министър на отбраната Лойд Остин. Причината – да не се дават оръжия на Украйна, както и защото “се говори”, че ще се настаняват още войски на НАТО.

Това обясни лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов. Протестът ще бъде мирен, обеща той, но добави, че партията му щяла да направи “и невъзможното”, за да не доставяме оръжие на Украйна.

Припомняме, че Костадинов беше изгонен от Украйна при посещение там, за което той обясни, че е било заради българската общност в Украйна. Защо беше изгонен – защо украинските власти считат, че той е лидер на проруска партия. Самият Костадинов разказа още вчера (17 март), че явно е подаден сигнал от България.

На изричен въпрос има ли разрешение за този протест от Столична община, отговорът беше: “Може и да имаме”. Остин ще има среща с Кирил Петков утре сутринта, като журналисти ще бъдат пускани в Министерския съвет малко преди 10:00 часа.

Similar Posts