| | |

“Възраждане” излезе на протест пред Министерството на отбраната

“Възраждане” излезе на протест пред Министерството на отбраната в израз на несъгласие с включването на страната във войната в Украйна. Членове и симпатизанти на партията се събраха, провокирани от визитата на американския министър на отбраната Лойд Остин у нас и опасенията си, че можем да предоставим оръжейни системи на Украйна.

Надсловът на протеста е “Не на Войната! Да на здравия разум!”

В момента, в който американската делегация влезе в сградата на МО до градинката пред Народния театър, започнаха викове “НАТО вън” и възгласи “уууу”. Плътен кордон полицаи ограничават протестиращите граждани само до градинката, далеч от тротоара и улицата пред МО. Пред полицаите пък има още един кордон – този път от войници.

“Ние няма да допуснем чужди господари да се разпореждат с нашите съдби. Американският министър на отбраната не е добре дошъл и ние сме тук да го докажем”, заяви пред протестиращите лидерът на формацията Костадин Костадинов, а думите му бяха посрещнати с мощно скандиране “НАТО вън!”

“Ние уважаваме нашата държава и затова сме тук”, заяви пред протестиращите Костадин Костадинов.

Междувременно на брифинг в Министерския съвет след срещата на българския премиер с Остин стана ясно, че България няма да изпраща военна помощ на Украйна.

снимки кадър

Similar Posts