| |

Деница Сачева с призив към Рашков: Като има такива връзки да помоли Божков да се върне и да плати дължимото на хазната

„Въпросът за арестите трябва да бъде зададен на Кирил Петков. Виждаме високи цени, правителство което не се справя с кризите и коалиция, която непрекъснато се пропуква. Един от колегите в БСП, Кристиян Вигенин много правилно определи случилото се – Фарс-мажор“, заяви Деница Сачева от ГЕРБ пред Нова телевизия по повод акциите Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов.

Тя подчерта, че един от най-големите проблеми, е че премиерът на страната разпорежда на разследващи полицаи кой да бъде арестуван, като предопределят и как това да се случи. Тя припомни думите на съпругът на Арнаудова, че когато е попитал полицаите, дали не е било възможно всичко това да се случи когато детето е на училище, а не по нощите, отговорът е бил, че така е наредено. „За да може да се всее страх и шока да бъде в повече“, допълни Сачева.

Бившият социален министър заяви, че всъщност мобилизацията в ГЕРБ е изключително висока. По думите й това, което се случва трябва да се разглежда, че не просто бившият премиер е задържан, а че се взривява въобще върховенството на закона.

„Брифинга на Рашков и Петков е самопризнание за нарушаване на закона, защото полицаите са всъщност горе на втория етаж в Министерски съвет, без въобще вътрешния министър и премиера да разбират, че това е нарушаване на закона“, каза Сачева и допълни: „Не знам дали премиера е съгласувал действията си с Кьовеши, но разбрахме, че е съгласувал с Васил Божков и е негов свидетел. Кирил Петков е рецидивист в нарушаването на закона. Той изговаря лъжи без да му трепва окото и това трябва да притеснява хората и неговите коалиционни партньори.“

По повод обвиненията, че прокуратурата е „разпънала чадър“ върху ГЕРБ, Сачева припомни, че срещу Петков именно същата прокуратура не повдигна обвинения за подписване на декларация с невярно съдържание. За същото имаше и решение на Конституционния съд, което гласеше, че Петков е нарушил закона. „Нима ние не можем да кажем, че прокуратурата е разпънала чадър върху него?! В същото време прокуратурата показва доказателствата, с които моите колеги са били задържани, а Рашков показва три хвърчащи листчета без входящи номера и иска задържани за 72 часа, за да може да събира доказателства“, каза още Сачева.

Тя отправи и призив към Рашков: След като има такъв контакт с Васил Божков да го помоли да се върне и да плати това, което дължи на хазната.

Тя допълни, че така и не е станало ясно как Божков е бил разпитван, както и как точно Петков е бил свидетел.

По отношение на искане на предсрочни избори и кризите в страната, Сачева бе категорична.

„Хората заслужават ли да живеят в непрекъснато кризи, под управлението на коалиция която се раздира от скандали за постове, политики а и ориентацията на България?! Не може да се оправдаваме с това, че ситуацията е тежка и не трябва да има смяна на управлението. Това е наложително, защото влакът е изпуснат от контрол и вместо хляб на хората се предлагат зрелища“, заяви още Сачева.

Тя допълни, че ще подадат жалби за произвола с арестите, ще сезират европейският омбудсман, Европейският парламент и ще използват всеки възможен инструмент за оказване на натиск върху това правителство. „Защото върховенството на закона изисква етика и не може да се ползва по този начин – със злоупотреба, както се прави в момента

Similar Posts