| | | |

Тома Биков попиля Петков: Колкото Опра Уинфри му промотира ментето по профилите си, толкова и Кьовеши е с него

Пред дома на Борисов имах предвид, че нямаме друга възможност освен предсрочни парламентарни избори. Казвал съм, че те са нещо много лошо, но по-лошо е настоящото управление, което е некомпетентно и неспособно. Те задълбочиха сериите от кризи, в които се намираше държавата. Това каза Тома Биков от ГЕРБ пред Лора Крумова по Нова тв.

“Ние ще използваме всички законови средства, за да свалим това правителство. Моята прогноза е, че накрая ще се свали само. Вотът на недоверие е един от инструментите, но не единственият. Войната е опасна, но по-опасно е Кирил Петков да е премиер на страната. Аз казах на колегите, че този човек очевидно не е способен да върши работата си.

Той има интелигентност по-ниска от средната за страната, лъже глупаво през няколко минути. Лятото излъга в “Панорама”, че бил раздал 200 милиона за няколко месеца от ББР. Къде е Кьовеши? Колкото Опра Уинфри му промотира ментето по профилите си, толкова и Кьовеши е с него”, каза той.

“Не е обидно да си бивш премиер. Основанието за неотложността на това действие е по свидетелски показания на Кирил Петков. Всичко останало е защитната теза на Васил Божков, а свидетелят Петков, който е защита на Черепа бил споменал на Кьовеши, а тя му казала нещо. Няма никаква информация какво се е случило преди две години, не знам къде е бил той”, допълни Биков.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че Петков и Рашков са нарушили закона почти по всички параграфи и е уверен, че това е политически акт и по никакъв начин не е опит за справедливост.

“Имайте предвид, че Борисов, Горанов и Севда бяха разпитвани преди 3 месеца по същия казус. Правят обиск, нищо не откриват и ги арестуват. Това е политически акт, който е замислен от някаква докладна записка, която са написали, за да са им чисти ръцете.

Няма си ГЕРБ Прокуратура. Ако имаше, може би на Кирил Петков щеше да му бъде потърсена отговорност. Защо Божков не е издирен и доведен в България? Как да бъде разпитан, след като не е тук, а е в Дубай. Ние възприехме за нормално един човек с 19 обвинения, между които убийство и изнасилване, който стои в Дубай и поръчва на вътрешния министър да си сложи негов човек, премиера му е свидетел”, каза той.

“Да отидем с един керван да му подарим подаръци в Дубай, да си каже трите желания. Той е като някакъв джин там. Трябва да е доведен и съден у нас”, обяви Биков.

“Вие помните ли кой е Божков? 30 години никой не смееше да каже дума за него. Аз никога не съм имал контакт с него. Този човек е влизал в МС като шеф на Левски. Последните 30 години, единственото управление, което потърси сметка на Божков е ГЕРБ. През 2013 Орешавски пропуска да впише Националната лотария в закона и цяла година не плаща данъци. После ние го вписахме и той пак си намери схема, с която да заобиколи закона”, заяви депутатът от ГЕРБ.

“Ние ще сезираме всякакъв тип органи. Ще поискаме становище от Кьовеши и ще очакваме да чуем истината, защото не вярваме на премиера. Петков вероятно няма да разбере какво се случва, аз за него съм спокоен, а не съм спокоен за държавата”, посочи той.

Similar Posts