| | |

Само Борисов, е на мушката, а НАП не проверява Мартин Димитров с огромното богатство

Години наред изстрадалото ни общество бива занимавано с доходите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Различни политици успяха да извадят дивиденти и да се доберат до депутатските и министерските кресла като се упражняваха върху чекмеджетата и кюлчетата на Борисов, а други изпъкваха с лакърдии за вилите му в Барселона и Гърция, които се оказаха плод на фантазия.

Ще бръкне ли, обаче Националната агенция по приходите дълбоко в имотното състояние на един от видните коалиционни партньори Мартин Димитров.

Момчето на Костов пъргаво натрупа цяло състояние само за десетина години на депутатската банка, без да е направил нещо запомнящо се за благото на българския народ.

Числата от подадените от него имотни декларации могат да удивят дори Илон Мъск.

Мартин е истински спринтьор в областта на банковото дело и увеличаване на авоарите си.

Декларацията на Димитров от 2015 година, малко след като е направил политическия си дебют, е изключително скромна и наподобява доходите на беден студент от покрайнините на държавата.

Числата тогава показват, че спестяванията му са 4000 лева, а тези на съпругата му 3000 лева – средства, които не позволяват дори наем на прилично жилище в панелен блок за повече от половин година.

Само 6 години по-късно. Графите в таблиците на декларацията едвам смогват да поберат апартаментите, които притежават Димитров и нежната му половинка.

В декларацията си, подадена на 15 юли 2021 година и фигурираща в масивите на Народното събрание, Димитров е посочил че притежава цели 4 апартамента.

Жилищата са на обща стойност близо половин милион лева.

Към тях е посочено и притежанието на немалък брой квадратни метри земя.

Рязка промяна се забелязва и в спестяванията на Димитров. Той е записал, че притежава 4 банкови сметки. Две от тях са в евро и възлизат на над 100 000, а другите две са левови и са за над 100 000 лева.

Димитров и съпругата му се радват на цели 3 автомобила. Това са лимузини от марките “Киа”, “Шкода” и “Форд”.

Какво ли да очакваме от Мартин Димитров, когато е в управлението, след като толкова бързо е надиплил огромни средства като скромен представител на опозицията?

Може би ще станем свидетели на нови рекорди в дисциплината “Пачки”.

Иска ни се, обаче да видим дали началника на НАП Румен Спецов ще покаже мускули и ще набере смелост да направи проверка, основанията са предостатъчно.

В противен случай ще остане горчивото усещане за несправедливост и двоен морален стандарт…

Similar Posts