| | | |

Ексклузивно! Кирил Петков от Брюксел: Отзоваваме посланик Митрофанова от България

Посланик Елеонора Митрофанова ще бъде отзована от България. Това обяви в Брюксел министър-председателят Кирил Петков.

Той обясни, че за консултации ще бъде отзован от Москва българският посланик, което като реципрочни мерки означава отзоваване на Елеонора Митрофанова.

Тази реакция е, защото няма български гражданин, който да се радва, че е обиждан от чужд дипломат. Недопустимо според него е да има подобно поведение срещу държавни институции.

Петков коментира още, че в България ще пристигне контингент от 150 военнослужещи от Англия, ще има попълнение на силите ни и от Италия.

Петков каза, че засега не е проблем да купуваме петрол с рубли от Русия и засега плащанията не са спрени, но е добре да има единна европейска политика за енергийните доставки.

Българската прокуратура е неработеща. Пример за това е, че европейската прокуратура вече е разпитала Васил Божков, каза Петков. Абсурдно било също, че е образувано предварително производство срещу вицепремиера Асен Василев за конфликта му със собственика на “Инсаойл” Георги Самуилов.

Петков декларира, че допълнително 740 милиона лева ще бъдат насочени към бизнеса за овладяване цената на тока, а цените за потребителите няма да се променят след падане на мораториума.

Петков разчита, че утре в ЕС ще бъдат разгледани българските предложения за овладяване на инфлацията и общ пазар на газа.

Петков каза още, че прокуратурата на Гешев не работи, щом толкова време не разследва сигнал за 60 милиона кеш подкуп за български министър-председател.

Similar Posts