| | |

Надежда Нейнски: Няма да се учудя, ако утре Митрофанова каже, че русофилите трябва да ни освободят

Изказванията на Митрофанова се правят с цел да се даде кауза на русофилите в България. Тя се меси във вътрешните работи на страната ни, опитва се да дестабилизира правителството. Нищо чудно един ден да каже, че утре нас трябва да ни освободят българските русофили. Това заяви в ефира на Нова ТВ бившият външен министър на България и посланик в Турция Надежда Нейнски.

Тя коментира и напрежението между руският посланик у нас и правителството на Кирил Петков.

Митрофанова отказа да отиде на срещата в МВнР, каквато е обичайната практика. Това е прецедент. На базата на това бе поканена от премиера, където казва, че се извинила на българския народ. Но това не е лапсус, а се превръща в практика – да се държи по един безобразен начин в качеството си на дипломат. Тя не разбира дори елементарните неща – че тя е чиновник, назначен от президента на РФ, а премиерът е избран от българския народ, коментира Нейнски.

Тя изтъкна, че гоненето на руски дипломати в страните от Източна Европа е вече практика.

Възможно е руският посланик у нас да бъде изгонена заради неуважението, което проявява към държавата в която се намира. Това е последният ход, но мярката е предвидена. Като следя обаче как се провежда дебата, с това поведение тя провокира, за да види може би докъде ще стигне.

Мисля, че тя трябва да бъде обявена в персона нон-грата, но това трябва да бъде съпътствано с много сериозни решения – България веднага да даде военна помощ на Украйна. Ние трябва да поискаме от нашите съюзници да защитава небето ни. Правителството трябва да взема по-категорични решения, защото България е част от вражеските държави за Русия и това няма да се промени ако се снишаваме. И позициите ни за Украйна трябва да е ясна и да имаме адекватно поведение в Алианса, което гаранция за нашата национална сигурност.

Similar Posts