| | |

Антон Кутев: Правителството няма действия, няма и капацитет. До края на годината пада

Говорителят на служебните кабинети на Стефан Янев – Антон Кутев прогнозира пред Нова телевизия, че високите цени на храните, тока и газа ще свалят правителството на Кирил Петков до края на годината.

Правителството започва да губи довери, защото обществото иска промяна, а тя не се случва. Имам куп забележки как върви промяната. Какво стана с реформата в здравеопазването, например?“, попита той. Според него причината за разногласията в правителството е заради тежко неспазване на обещаното.

“Ако правителството не се справи с Иван Гешев, той ще се справи с правителството. И вървим с пълна сила към втория вариант. Виждам, че сегашният главен прокурор има голямо желание и полага всички усилия да се справи с правителството. Нищо чудно да успее”, каза Антон Кутев. По думите му корупцията не се бори през фейсбук, а през институциите.

„Правителството има желание, но въпросът е има ли възможност. Не съм убеден, че в рамките на тази коалиция може да се направи съдебна реформа. Не знам дали има саботаж, но резултатът е, че не се случва нищо“, заяви Кутев. И се аргументира като даде пример, че единственото, което е влязло на първо четене в парламента, е за спецпрокуратурата.

Относно ареста на Бойко Борисов Антон Кутев заяви, че по този начин не може да се арестува бивш министър-председател. „Но не може да излезе свидетел и да кажа, че е давал милиони, а прокуратурата да не направи нищо. Това, което се опитват да направят Бойко Рашков и Кирил Петков, е да заобиколят прокуратурата, което е абсолютно невъзможно. Затова всички изглежда толкова абсурдно и нелепо“, заяви той.

Според него Лаура Кьовеши няма правомощия да разследва. „За мен е важно какво ще направи тя, но смятам, че ще има проблеми в ЕНП“, добави той. Относно отстраняването на Стефан Янев Кутев заяви, че явно между Петков и бившия министър на отбраната е имало някакви лични взаимоотношение, които той не може да коментира.

“Ако се съсредоточим в това да спрем Путин, ние сме в грешна посока. Начинът, по който постъпва Путин е същият, по който българските войници стояха в Афганистан. Войните продължават. Как може да обвиняваме Путин, че той спазва правилата на съвременната система, т.е. правото на силата? Прилагането на сила е част от европейския начин на мислене. Ние предизвикваме войни”, коментира бившият депутат от БСП.

Според него ембаргото и санкциите нарушават диалога в Европа. По думите му проблемът не е, че “Путин е някакъв зъл човек, който е овладял Кремъл”, а в политиките на Запада.

Той беше категоричен, че Русия е част от съвременната европейска цивилизация. Кутев смата, че България не може да се откаже от доставките на руски газ.

Similar Posts