| | | |

Митрофанова вместо да си събера багажа и да се изнесе с еднопосочен билет към Москва, отправи и днес нови нападки и обиди

Руският посланик в България Еленора Митрофанова вместо да си събера багажа и да се изнесе с еднопосочен билет към Москва отправи и днес нови нападки и обиди към правителството и премиера.

Преди минути на фейсбук страницата на дипломатическата мисия се появи следния текст:

„Обърнахме внимание на недипломатичния, остър и груб коментар от главата на българското правителство спрямо Президента на Руската Федерация Владимир Путин в контекста на реализацията на проекта по разширяване на българската газопреносна мрежа, продължението на газопровода “Турски поток” в Република България.

Тръбопроводът стана най-големия инфраструктурен проект в България от 1974 г. (последен обект от този мащаб е АЕЦ “Козлодуй”, изграден от съветската компания “Топлоелектропроект” съвместно с българската “Енергопроект”). Вместо елементарна благодарност за бързо и успешно реализиране на проекта, който е не само взаимноизгоден за нашите страни, но и е съдействал значително за засилване на енергийната сигурност в Югоизточна Европа и диверсификация на доставките на енергоносители, чуваме само безпочвени нападки.“

Митрофанова по примитивен начин се опитва да брани сринатия до нивото на масов убиец авторитет на Владимир Путин, обяснявайки, колко много енергийни проекти били реализирани у нас благодарение на СССР и Русия, но дума не обелва, че те всички са били символ и източник на корупция.

Митрофанова вместо да обвинява българските институции и държавници, би следвало да разбере, че с връщането на българския посланик от Москва у нас, ясно и е даден знак, че е нежелана у нас. Но школата на КГБ от дипломация не разбира. Топката е в полето на българската дипломация.

Similar Posts