| | | |

Николай Събев ще открива пункт с Гърция отворен още преди 12 години

ГКПП Златоград – Термес е открит през 2010 година

Николай Събев обяви, че още тази година откриваме нов граничен пункт при Златоград-Термес. Оказва се, че транспортният министър не е много наясно какво точно и кога ще открива, защото самият пункт е официално отворен на 15 януари през далечната 2010 година, пише Трибюн.

За улеснение на Събев даваме и по-подробна информация: ГКПП Златоград – Термес е изграден за преминаване и обслужване на малогабаритни камиони и леки коли. Граничният контрол се извършва от български и гръцки полицаи на принципа на „обслужване на едно гише“. С разкриването на граничния пункт времето на пътуване от Златоград до Ксанти е съкратено на около 1 час. Това е лесно проверима информация в Google от където правителството на Петков обича да черпи информация.

ГКПП Златоград-Термес беше затворен в началото на пандемията от Гърция и очаква да бъде отворен отново за преминаване тази година.

От пресцентъра на Събев, които също не са си направили труда да проверят „новината“ казана от министъра, добавят че българската страна се ангажира да предприеме действия за ускоряване на преминаване през пункта Маказа-Нимфея, а и ще поставят кантари за тежкотоварни автомобили.

Събев обявява, че ще открива и още един пункт – този при Рудозем и Ксанти, който е напълно нов и построен преди няколко месеца, но все още не е пуснат в действие. Причината е от гръцка страна, които забавиха строителството. Българската страна и предходното редовно правителство на ГЕРБ и Борисов изпълниха своята част, а вероятно Събев само ще среже лентата като нещо ново и току-що построено от правителството на Петков.

Similar Posts