| | |

Обладан от темата за “нулевата корупция”, Кирето директно обвини ЕК в корупция

“КИРЕТО ПАК СГАФИЛ В БРЮКСЕЛ.

След като обърка “върхушка” с “вихрушка”, разчитайки преди всичко на дефицитите си, той наклепа Европейската комисия пред Байдън. Обладан от темата за “нулевата корупция”, той директно обвини ЕК в корупция, вкарвайки в интригата “Балкански поток”.
Откъде да знае канадеца, че този проект бе част от политиката на ЕК за единна газопреносна мрежа за доставки от повече източници.

За справка!

Проектът за построяването на “Балкански поток” през България се реализира с личната ангажираност на Брюксел и на тогавашния председател на ЕК Жан-Клод Юнкер.

По време на едно от съвмеcтните изявления на Юнкер и Борисов, председателят на ЕК заяви:

„Искаме енергията да се насочи към България и към цяла Европа. Приветствам това положително развитие, което ще доведе до отваряне на газовия пазар с ползи за потребителите на газ в България и в Югоизточна Европа. Моята комисия остава ангажирана в подкрепата си към България в изпълнението на плановете ѝ за регионален газов хъб – ние сме на едно мнение по този въпрос с българското правителство“.

Цялата документация и реализирането на проекта премина под прекия контрол на Европейската комисия, която подкрепи финансово проекта “Балкански поток”, инвестирайки безвъзмездна помощ грант в размер на 920 хиляди евро по линия на „Механизма за свързване на Европа” (“Connecting Europe Facility”/CEF) за предпроектно проучване, което покрива 50% от разходите за него. Проектът за газовия хъб включва допълнителна инфраструктура с цел да се достави нов газ за Централна/Западна, Югоизточна и Източна Европа, за да се увеличи сигурността на доставките чрез осигуряване на достъп до допълнителни източници на газ.

Кирето няма как да знае това, защото е временно изпълняващ длъжността министър-председател.”

Автор Дани Христова

infoz – infoz.bg – picture | 2019 – Стара Загора, новини

Similar Posts