| | | |

Цветанка Андреева: Проектът Янев е опасен, поредното политическо крило на президентството

Стефан Янев ще е другата/руската гледна точка в българската политиката

Тази сутрин той обясни, че философията на предстоящата му партия стъпва на тезата за края на либерализма.

Путин също смята, че демократичния свят е провален и разпадащ се. Затова и той ще ни завладее в нов утопичен морален имперски ред. Идеологията на Путин се нуждае от политически агенти и съюзници за да гарантира геополитическата си експанзия.

За Стефан Янев вече нямало ляви и дясни ориентири, но има някаква общност, която търси нов политически проект.
Янев предлага да съчетае в идеология -соц носталгията и източения консерватизъм, измислен от кремълските мислители. Генералът отдавна тръгна по този идеологично-практичен път. От борец срещу придобиване на натовски изтребители, до открита съпротива срещу съюзниците ни.

Янев е поредното политическо крило на президентството. Няма грандиозна политическа цел, но би могъл удобно да обере носталгици от третата възраст, радикалите на Копейкин и националисти от балкански тип. В това вече има стратегия. Той ще е подходящ съюзник за БСП и ако има още заблудени градски демократи харесали Манолова и избрали Радев.

Като електорално влияние Янев очевидно няма ресурса да е новият месия, но като политически присъствие той ще има легитимността да вкара на институционално ниво въпроси, като излизането ни от НАТО.

Проектът Янев е опасен в контекста на започналата война на Путин, в която източна Европа и България трябва да са негова плячка, негова зона на влияние.

От фейсбук профила на Цветанка Андреева

Цветанка Андреева

Similar Posts