| | |

Високо напрежение: Асен Василев с удар по човек на Слави за най-горещия пост в държавата. Атаката срещу него била нескопосана

До мен не е стигала никаква официална информация за разследване срещу мен. Това е доста смешно. Разбрах от министър Рашков за това и то 5 минути, преди да се появи в медиите.

Това заяви в ефира на “На фокус” вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

“Г-н Самуилов казва, че на 5-и януари е имало среща за цената на горивото, а после сме говорили сами. Аз обаче на тази среща не съм присъствал, а е присъствал г-н Петков. По-интересното е, че г-н Самуилов също не е присъствал, а негов адвокат”, каза той.

По думите му веднъж се е срещал с въпросния министър през август “Това бе по повод да няма картелизиране на сектора”, каза той.

Тогава Василев е насрочил проверка от ДАНС.

“Всеки може да подаде сигнал срещу всеки, затова има прокуратура. Нека се установят фактите и да се вземат конкретните решения. Това е много нескопосана атака. Не може да се подава сигнал с факти, които реално не са се случили”, подчерта Василев.

Василев коментира, че въпросният Самуилов пък се е срещал с него, за да се оплаква тогава от Борисов.

Той не пожела да коментира дали има картел на горивата у нас. Василев е категоричен, че не сме длъжни да плащаме в рубли за газа. “В договора си пише в каква валута се плаща”, каза той.

По думите му в този ход на Путин принципно има някакъв смисъл, но планът му няма да се получи.

“Важно е да имаме избор от доставчици и да изберем най-добрия. Не е добре да сме зависими от един конкретен доставчик, както е с Русия”, добави той.

“в Украйна се води жестока братоубийствена война и има ясен агресор – Украйна. Ние, като член на ЕС, трябва да предложим всичката възможност помощ на Украйна, включително и военна. Другите коментари са, че ако го сторим, то ще станем уязвими, защото Русия ще ни сложи по-нагоре в списъка с неприятелски държави”, каза той.

“Г-н Гюров е по-добрият кандидат и той ще спечели битката за шеф на БНБ. Г-н Каримански дълго време е работил в банки. Има противоречиви мнения за него в самата индустрия и в обществото”, каза той.

Similar Posts