| | |

Мая с нов катарзис: Съжалявам за срещите си с Черепа, Бойко Рашков хвърли камък в блатото

“Изправи се БГ” казахме ясно, че сме част от социална платформа, който се бори с бедността и неравенствата. Това заяви Мая Манолова в ефира на “На фокус” по Нова тв в отговор на въпрос дали би се обединила с евентуално бъдеща формация на бившия служебен премиер Стефан Янев.

“Искаме подкрепа за бизнеса, да се бием с корупцията и съдебната реформа. Това са проблемите и интересите на хората”, категорична е Манолова.

“Всяка формация, която смята, че това са важните за хората теми, може да си сътрудничи с нас. Това не значи участие в общ политичски проект. Откривам партията си на 1-и май. Ние сме ясен и предвидим субект”, каза още тя.

Има разлика между социалната платформа, която се структурира през последните месеци и партията, която ще регистрираме на първи май. Обединението означава участие и на други хора и организации”, добави тя.

“Страхил Делийски, Коста Проданов, Николай Драганов ще са част от партията ни. Имаше и хора от БСП, защото смятат, че социалната подкрепа е изключително важна. Това правителство момента се проваля именно в социалната сфера”, добавя Манолова.

По думите й около формацията на Стефан Янев има много въпросителни: “Нека му видим проекта. Ние сме ясни”, добави тя.

“Категорично осъждаме агресията в Украйна. Няма справедлива война, няма оправдание за нея. Никакви икономически и политически цели не могат да оправдаят загубата на човешки животи”, каза тя.

Манолова коментира и отношението на правителството към войната в Украйна. Тя остро осъди действията му:

“Едва на 17-ия ден беше сформиран кризисен щаб. Казвам благодаря и респект към доброволците, които отделиха от времето и ресурсите си”, каза тя.

Манолова коментира и казуса с Борисов и ареста му:

“Ние в комисията по ревизията осветлихме много схеми, но те потънаха някъде из бюрокрацията. Единствените, които се задействаха, са структурите на МВР, които по някои от случаите направиха разследвания. Същите са изпратени в прокуратурата, но там са потънали или оставени на трупчета”, подчерта тя.

Настоящите действия на Бойко Рашков хвърлиха камък в блатото. Има раздвижване”, добави Манолова.

По думите й прокуратурата най-накрая е образувала досъдебно производство и ще разпитва наистина Борисов.

Тя призна, че е допуснала грешка, като се е видяла с Васил Божков: “Той тогава не беше все пак обвиняем, а бизнесмен. Не съм участвала във внасянето на закони, които да облагодетелстват хазарта. В разговорите ни не е ставало дума за някакви действия. Той сам каза, че е бил натискан да предоставя финансова помощ към телевизията, за която работите. Това каза, бил е натискан да сключва договори”, каза Манолова обръщайки се към Лора Крумова.

Тя отрече да е искала пари от него.

“Не съм се страхувала, като ходих в офиса на Божков. Неговата позиция бе против статуквото. На кметските избори в София беше изправен целия ъндърграунд”, добави Манолова.

Similar Posts