| | |

Извънредно! Русия ограничава влизането на граждани от „неприятелски страни”, сред тях ли е България

Русия ще наложи ограничения за влизане в страната на граждани от „неприятелски държави”, заяви външният министър Сергей Лавров.

Както е известно, България бе поставена от Москва в списъка на тези държави на 7 март. Лавров уточни, че това решение ще бъде под формата на президентски указ, като в момента се изготвя проектодокумент

„Този закон ще наложи редица ограничения за влизане на руска територия. В същото време, за да се предотвратят заплахите за живота и здравето на граждани на трети страни и лица без гражданство, които се намират на украинска територия, бяха улеснени процедурите за влизане и престой на руска територия с цел безопасното им завръщане в страните, чиито граждани са”, обясни външният министър.

Според Лавров САЩ и техните съюзници „директно са обявили” тотална хибридна война срещу Русия. „Целта на тази конфронтация не се крие от Запада – да унищожи руската икономика, да подкопае вътрешната политическа стабилност и в крайна сметка значително да отслаби Русия, изтласквайки ни в периферията на международния живот”, коментира той.

Similar Posts