| | | |

Руски бизнесмен: Лист хартия А4 в Русия в момента струва четири пъти по-скъпо от рублата

Лист хартия А4 в Русия в момента струва четири пъти по-скъпо от рублата, написа в Туитър руският бизнесмен и опозиционер Михаил Ходорковски.

В резултат на действията на президента на Руската федерация Владимир Путин и наложените санкции на Русия, лист обикновена хартия във формат А4 е четири пъти по-скъп от рублата, обяснява той. Топ хартия в магазина струва 2000 рубли, в него има 500 листа.

“Излиза, че лист А4 не само е четири пъти по-скъп от рублата, но и струва повече отколкото акция на Сбербанк на борсата в Лондон. Тоест, да се каже, че Путин е превърнал рублите и руските акции в хартия – това е истинско оскърбление за хартията”, написа Ходорковски.

Припомняме, че след като Русия отказа да прекрати войната в Украйна, Европейският съюз, САЩ, Великобритания и Канада решиха да включат в списъка със санкции самия Путин, а част от руските банки бяха изключени от международната междубанкова система SWIFT. Освен това САЩ и ЕС въведоха санкции срещу Централната банка на Русия, замразявайки нейните задгранични активи.

Stack of five thousandths banknotes of russian roubles close up

Similar Posts