| | |

Бойко Ноев: Изпълнителната власт в лицето на премиера е не просто колеблива, тя е нерешителна

Няколко пъти призовавам парламента да направи комисия за дейността на руските специални служби в България“, заяви в „Тази сутрин“ Бойко Ноев, експерт по национална сигурност и бивш министър на отбраната.

„Взривовете във военните заводи, отравянията на български граждани и така нататък. В България се води истинска война. Чрез действия на парламента, или по-скоро на прокуратурата, ще се разплетат тези случаи“, смята той.

Бойко Ноев коментира и призива на шестимата бивши министри на отбраната България да окаже военна подкрепа за Украйна.

„Този призив е отново към парламента, защото виждаме, че изпълнителната власт в лицето на премиера е не просто колеблива, а да кажа – нерешителна“, посочи той.

„Аз съм убеден, че в различните парламентарни групи, независимо от политическата принадлежност, съществуват хора, които разбират ясно интереса на България, а той е да подкрепим Украйна във военно-техническо отношение, да не бъдем единствената страна, която не прави това в момента“, заяви Бойко Ноев.

Той призова да се обясни защо България ще се въвлече във война.

„Всички държави от Европейския съюз и НАТО, до една без Унгария и България, помагат на украинския народ да защитава земята и домовете със своите семейства“, отбеляза Ноев.

Бойко Ноев/ кадър

Similar Posts