| |

Зла участ: Сложна ситуация за Евелин Банев-Брендо в Украйна

Ъндърграунд босът Евелин Банев-Брендо се оказа в незавидна ситуация в Украйна. След като беше арестуван миналата година от местната полиция и по-късно пуснат на свобода, той остана в Украйна. Според негови близки в момента той се укрива в селска къща и няма как да излезе от страната. Нещо повече – заради войната, той може да бъде мобилизиран.

Кокаиновият крал е осъден на общо 36 години затвор за наркотрафик и пране на пари по три различни дела в Италия, Румъния и България. След издирване на Интерпол той беше задържан през септември миналата година в Киев, но беше освободен от местните власти.

Причина за развитието на нещата се оказа фактът, че Брендо е станал украински гражданин, а според местното законодателство това не позволява той да бъде екстрадиран.

Придобитото украинско гражданство отвори допълнителен казус след започване на военните действия в Украйна – дали Банев подлежи на задължителната мобилизация. Оказва се, че не е мобилизиран, но не е напуснал Украйна, въпреки че има поне четири легални паспорта, издадени от различни държави, коментираха запознати.

Евелин Банев останал в Украйна, за да помогне на свой приятел да си уреди и той по същата схема украински документи, но започнали бомбардировките и той изпадна в невъзможност да напусне Украйна, каквото намерение имал.

Евелин Банев-Брендо снимка Свободна Европа

Similar Posts