| | |

Към заплахите от Митрофанова, днес се присъедини и Захарова.

Предлагаме на вашето внимание коментар на говорителя на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова за режисираните от САЩ изгонвания на руски дипломати:

Публикуваното от говорителя на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс съобщение до медиите, в което той откровено злорадства във връзка с изгонване на руски дипломати от редица европейски страни, добре отразява реалния характер на отношенията на САЩ със сателитите им.
Сигурно, някой се чувства неловко от участието в този режисиран от американците спектакъл, а някой наопаки се стреми да заслужи похвала. Ще им се наложи обаче да отговарят самостоятелно за действията си, при това двустранните отношения с Русия ще бъдат пренесени в жертва, а посолствата на тези страни в Москва ще попаднат под нашите неизбежни реципрочни мерки.
Всичко случващото се, разбира се, не е нещо ново. Вашингтон не се съобразява нито със съюзници, нито с онези, които по тази или онази причина се оказват под американско влияние, иска покорност и отказ от претенции на самостоятелност и суверенитет. В това е същината на прословутата “западна солидарност”, когато водещият лесно жертва последователите си, използвайки ги като пионки в геополитическата игра.


Similar Posts