| | | |

Лидерът на ГЕРБ и цялата парламентарна група на партията се срещат с актива във Варна СНИМКИ

„Промяната” ни донесе и реанимиране на фигури като Борислав Гуцанов. Това са видимите „ефекти” от т.нар. „Промяна“. Трябва всички да направим така, че това да бъде прекратено и да се върнем към всички задачи, които са жизнено важни за варненци и за нашия град в перспектива. Заедно с вас ще успеем! Оставка на това правителство”, заяви кметът на Варна Иван Портних.

„Две години се борим с манипулации и недоказани обвинения, но продължаваме да сме заедно и да сме най-голямата политическа партия благодарение на вас. Колкото и да се опитват да изчегъртат направеното от нас, няма как да го сторят”, заяви от своя страна бившият социален министър Деница Сачева.

„Най-доброто определение за тяхното управление го даде техният депутат Ангов, който заяви: „100 дни, 100 лъжи”, отбеляза тя и допълни: „Нищо ново не измислиха, само ни критикуваха. Единственото, което измислиха, беше, че излъгаха българските пенсионери. 1 милион души от тях са под линията на бедност. Изхарчени бяха 54 милиона, а се оказа, че са се ваксинирани едва 34 000 пенсионери, срещи 640 000 при нашето управление. Сега им обещават 70 лева за Великден, а толкова ни критиуваха нас за тези бонуси. Ала тези пари ще бъдат “изядени” и няма да бъдат в помощ на българските пенсионери. Ние не се страхуваме – нито от лъжите, нито от манипулациите, нито от незаконните арести”, заяви Сачева.

Делян Добрев пък подчерта, че съвсем скоро ще има предсрочни избори и припомни скандала с подписването на меморандума Gemcorp.

„Искам да ви кажа три неща. Вчера беше 1 април. Това ще е професионалният празник на новото правителство. Последната им лъжа – подписано бе тайничко споразумение с „Gemcorp“, но не го обявиха официално. Малко след като става известно за подписания меморандум от енергийния министър в присъствието на премиера Петков, започват да излизат страховити неща за този консорциум. И започват лъжите на нашите „хубавци“. Премиерът излиза и ги накисва: „Те бяха в тази дискусия, обаче се оттеглиха впоследствие от нея“. Снощи по нощите от Министерството на енергетиката пуснаха едно прессъобщение – че на 15 февруари са имали вечеря с фирма “Ай Пи 3”, но в следващото изречение се казва – тъй като имахме вечеря с тази фирма, подписахме с “Gemcorp”. Т.е. пак накисват американското посолство”, коментира Добрев.

„Всеки може да се обърка и да се подведе, особено когато става дума за професионални мошеници, но ако не искаме да потъваме, особено в моменти на кризи, този конструкт, който ни управлява в момента трябва да си ходи. Затова час по-скоро трябва да ходим на избори. Оставка, Киро, оставка на правителството“, заяви от своя страна зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Томислав Дончев определи правителството на Петков не само като аматьори, но и професионални шарлатани. „Сигурно от 3 десетилетия следя политическия живот в България, но такова чудо не съм виждал. Когато говорим за шарлатани, вижда ли сте магьосници в цирка, които вадят зайчета от цилиндъра. Тук обаче говорим за друга магия, когато в една черна дупка потъват разни неща, като проекти за милиарди. Говорим за развалена стока в луксозна опаковка“, заяви Дончев.

Той заяви, че в момента сме свидетели на пълна и тотална безпомощност, защото се повдигат теми от 90-те години, като цената на олиото, тока и други. До тук според него се е стигнало, след като народът е бил настроен и „инжектиран“ с омраза, която трудно се премахва. „Всички обществени партии, лидери – доколкото са останали. Нас не ни управлява коалиция, защото това не е партия“, заяви още Дончев.

За него по-важния възглас не е „оставка“, а „победа“ на здравия разум

снимка Кадър
снимка Кадър
снимка Кадър
снимка Кадър
снимка Кадър

Similar Posts