| | |

Anonymous публикуваха данни за руски войници, убиващи безмилостно в Украйна

Глобалната хакерска група Anonymous / “Анонимните” публикува нова порция данни във връзка с войната в Украйна.

Хакерите са откраднали лични данни на руски войници и висши военни, участващи пряко в конфликта на терен. В обемистия PDF файл се съдържа военна и лична информация за военнослужещи от руската армия в Украйна.

В специално съобщение в си в Twitter Anonymos обявяват, че всички руски войници и командири, взели участие в инвазията, трябва да бъдат дадени на международен съд за извършените престъпления.

Междувременно днес стана ясно, че преди да бъдат публикувани тези данни, в края на миналата седмица от Anonymos са разпространили въпросния файл с няколко журналисти от едно от най-популярните украински издания – “Украинска правда”.

Междувременно днес стана ясно, че преди да бъдат публикувани тези данни, в края на миналата седмица от Anonymos са разпространили въпросния файл с няколко журналисти от едно от най-популярните украински издания – “Украинска правда”.

Оттам са предали данните на военното командване в Киев, където са проверили информацията и са я сверили със своите разузнавателни източници.

Базата данни с имената на военнослужещите, местата, където се бият на терен, както и военните им индекси в съответствие с руските армейски закони, вече са препубликувани на няколко места.

На 25 февруари хакерската групировка обяви кибервойна на Владимир Путин и Кремъл заради нахлуването в Украйна и вече няколко пъти публикува големи обеми тайни данни, включително и за банкови сметки на олигарси.

Междувременно разследващи журналисти от украинския проект “Слідство.Info”(link is external) обявиха, че са идентифицирали част от извършителите на зверствата в украинския град Буча. Става дума за морски пехотинци – войници и офицери от 155-а бригада на Тихоокеанския флот на Русия.

“Слідство.Info” посочват поименно някои от тях, като 20-годишен матрос от бригадата, който на страницата си в руската социална мрежа “ВКонтакте” е написал следната заплаха към украинския враг: “Носи си пластмасовия паспорт, за да може да те позная, сред онези 200, които ще очистя. За спомен ще ти отрежа ухото и ще го взема със себе си”.

През тези 40 дни на войната, която Русия води срещу Украйна, 155-та тихоокеанска бригада е загубила около половината от личния си състав, твърди разследващият екип. Немалко от идентифицираните окупатори неотдавна са били онлайн в профилите си в социалните мрежи. Някои са се върнали в Русия, други са ранени и се намират в болница, установили журналистите

faktor.bg

снимка Архив

Similar Posts