| | |

Лесно ли е да си високопоставен гей в управлението на България?

Лесно ли е да си високопоставен гей в управлението на България?
Отговорът идва от само себе си – твърдо не!

По нашите балкански ширини хомофобията е плъзнала необезпокоявана на най-високо ниво. Да вземем например съвсем скорошната изцепка на премиера по повод кандидатурата на Любомир Каримански за гуверньор на националния трезор. Кирил Петков се разкрещял пред славещия се с изискани маниери Тошко Йорданов и заплашително отсякъл: „Този корумпиран пе..раст няма как да е шеф на БНБ!”

Е как се живее в такава държава, кажете ми!

Вярно е, че хрисимият Кариманскки от партията на Слави е 50-годишен ерген, който така и не опозна щастието да отиде под венчилото или поне да нарои куп незаконни деца. Но това прави ли го автоматично гей?. Ами то по тази логика могат несправедливо да бъдат наклеветени и хората от най-тесния кръг на Петков. Тук ще припомним, че Асен Василев също е незадомен. Но значи ли това, че на него автоматично трябва да гледаме като на човек от другия бряг?

Ние, хората от площадите, докарали на власт Промяната, сме двойно разочаровани от постъпката на премиера.

Когато го избирахме, ние залагахме на него не като на сексуален пейзан, а като на човек, който редовно ще ровичка в гей сайта Grinder. И с радост посрещнахме вестта, когато това се оказа факт, избил случайно от телефона му след пост на европейски чиновник.

Избирателите с широк кръгозор с одобрение посрещнахме и публикацията, че премиершата си пазарува садо-мазо тоалети и аксесоари от изтъкнат турски дизайнер в бранша. Радвахме се, когато Линда, Лена, Калина и други фигури от бъдещото управление, дефилираха рамо до рамо с нас на софийските гей паради.

И изведнъж – ама Каримандси бил еди-какъв си.

Цинизмът на Петков беше толкова непоносим, че дори и разтропаният Слави не посмя да сложи в устатата си премиерските думи. А знаем, че Трифонов никога не се е колебал да ръга чушки в боба или да цепне гащите на лирическата си героиня, стига да я гепне.

Дългия, посрамен, се изрази завоалирано:

„С изумление разбрах, че Петков си е позволил да направи изключително нецензурна, груба и невъзпитана квалификация в личен план по адрес на Л.Каримански“.

Но въпросът не е само до обидите. Щом днес на Дондуков 1 пълзи такава явна хомофобия, то утре можем да очакваме кабинетът да отнеме благородническата титла на иконата на българската другост, лорд Евгени Минчев.

Учените твърдят, че в мъжете съжителстват едновременно женското и мъжкото начало. И всеки истински мачо, ако не го излови любимата, през ден си мечтае да си лакира тайно поне ноктите на краката.

А дали между Петков и Василев не е възникнала някаква неосъзната вътрешновидова борба, която, пак според науката, била най-ожесточена?

Това много скоро ще узнаем, когато бъде огласено името на новия гуверньор на БНБ.

от фейсбук профила на Стоян Кирчев

Similar Posts