| | |

Кадровата вакханалия в правителството на Кирил Петков взема пандемични размери

Кадровата вакханалия в правителството на Кирил Петков взема пандемични размери.

Това става ясно от сигнал до ПИК от Дипломатическата служба.

Зам.-министърката на външните работи Велислава Петрова е назначена на поста незаконно, тъй като също като патрона си Просто Кики има двойна гражданско – българско и швейцарско. Това е абсолютно недопустимо от правилата за дипломатическите назначения.

Също толкова недопустимо и при това в остър конфликт на интереси е повишена в дипломатически ранг и друга зам.-министърка във външно – Ирина Димитрова. Защото, първо, тя е член на т.нар. кариерна комисия във ведомството, която определя повишенията.

И, второ, макар да е дипломат, в момента Димитрова няма право на такова повишение, тъй като се е отказала от дипломатическата си работа, за да стане зам.-министър.

В шок и ужас е изпаднала и цялата администрация на външното министерство след назначаването на шефа на пиарите във ведомството. Това е учителката по музика Лея Бакалова, която е близка на зам.-министърката с двойно гражданство Велислава Петрова.

Освен че не разбира нищо от ангажиментите си на този пост, Бакалова изобщо не е запозната с дейността на МВнР и службите в него, не знае какво означават различните абревиатури и пише с правописни грешки.

За сметка на това секретарката на министърката Теодора Генчовска – Елена Ортакчиева, очевдно се чувства изключително важен фактор във външното ни ведомство, тъй като паркира трайно колата си пред главния вход.

Според правилата на министерството там могат да паркират само автомобилите на посланици и на министъра и то до момента, в който те слязат от тях. Ортакчиева обаче явно смята, че е с по-големи права от техните, въпреки огромния паркинг, с който МВнР разполага.

На фона на войната в Украйна, кризата с българските моряци в Мариупол, напливът на украински бежанци у нас и прочее сериозни външнополитически проблеми женското царство във МВнР очевидно си има други битови проблеми за решаване.

pik.bg

Ирина Димитрова снимка МВнР
Велислава Петрова МВнР

Similar Posts