| | |

Доста са притеснителни за нас новините, които идват отвън, не от МВнР, а от Европейския съвет

Борбата е за постове в държавата, време е това да приключи, колкото по-бързо, толкова по-добре. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред БТВ

„Това правителство не се справя с нищо, сами виждате – нито с инфлацията, нито с цените на ток, на храни. Хората се питат как ще живеят. И това не може да продължава повече“, допълни Атанасова.

У нас възникват въпроси как е възможно, човек, за когото се твърди, че няма моралните качества да бъде гуверньор на БНБ, да заема поста председател на Комисията по бюджет и финанси.
Затова внесохме предложение Кирил Ананиев да оглави Комисията по бюджет и финанси в парламента. Мотивираха ни публичните изявления на премиера Петков, на вицепремиера Василев и на членове на „Продължаваме промяната“ срещу настоящия председател на Комисията Любомир Каримански.

Искаме изслушване на министъра на външните работи Теодора Генчовска. Притеснителни са новините, които идват отвън. До българските граждани достигат противоречиви послания. Крайно време е външният министър да заяви ясни позиции и то пред българския парламент.

Вчера беше заявено от Върховен представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, че има решение, в което участва и България по отношение на оръжията, които да се изпращат в Украйна. А от изявление на външния министър на Германия става ясно, че през първото полугодие на годината ще започнат разговорите за влизането на РСМ и Албания в Европейския съюз.

В последните сто дни виждаме рязко сриване в общественото доверие към управляваща коалиция. Провал във всяка секторна политика. Инфлацията расте, хората са в пълна безизходица, не знаят как да платят сметките си, а всеки понеделник се тегли нов дълг. На тези въпроси отговор няма. Борбата на управляващите е за постове.

Закриването на работещи структури на специализираното правосъдие не е осъществяване на съдебна реформа. По делата за организирана престъпност се работи ефективно. Именно защото тези структури са работещи е премахнат мониторингът върху България по темата за организираната престъпност.

ПГ на ГЕРБ-СДС внесе предложение за промяна в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс по отношение на подсъдността на антикорупционните дела. Ние предлагаме те да станат подсъдни на Софийски градски съд. Закриването на специализираните съдилища ще бъде огромна грешка. Особено що се касае до тежката организирана престъпност.

Когато станаха известни и двете кандидатури в процедурата за избор на гуверньор на БНБ, ние заявихме, че нито една от двете не достига високата летва, която е зададена от настоящия гуверньор. Не одобрявахме нито кандидатурата на Андрей Гюров, която беше оттеглена. Нито кандидатурата на Любомир Каримански.

Връщането на хартиените бюлетини е логично решение. Особено след като стана ясно от доклада на Обществения съвет за ниската избирателна активност, редицата нарушения и въпросите за достъпа до софтуерния код на машините. Гласуването с хартиени бюлетини осигурява равно избирателно право на всички български граждани.

снимка Архив

Similar Posts