| | | | |

Ива Николова: Управляват ни сламени бабаити без капчица чест и достойнство

Четворна коалиция отдавна няма. Отдавна е ясно, че ни управляват харвардски аферисти, засечени и дори съдени за различни далавери, каквито са Кирил Петков и Асен Василев.

Но от днес вече е ясно, че ни управляват и сламени бабаити без капчица чест и достойнство.

Това са хората на онзи нашарен с героични татуировки, вечно в някакви героични пози и с героични постове шоумен Слави Трифонов.

Трите партии, с които ИТН е в коалиция – ПП, БСП и ДеБъ, не просто не подкрепиха кандидата й Любомир Каримански за шеф на БНБ. Не просто не се въздържаха, не просто не напуснаха залата. Не просто не дойдоха на работа.

Трите партии в коалиция с ИТН гласуваха ПРОТИВ него.

Но иначе вечно бабаитстващият Тошко на Слави и другите му уж горди и преливащи от лично и прочее достойнство и самочувствие колеги глътнаха тази псувня по техен адрес от коалиционните му партньори дори без вода.

Ей така без нищо я глътнаха. И даже май им се услади. И се хвърлиха да правят комисия заради парите за АПИ, та да контролират и да се борят с корупцията и разхищенията.

Рядко падение. Показно падение. Направо образцово падение!

А сега я ни обяснете, другари родолюбци, честолюбци и патриотари и прочее бабаити от ИТН, как един човек, който е затънал в собственото си морално падение, унизен до крайна степен и самолишил се от последната си капчица доблест и чест може да се бори с каквито и да било пороци, камо ли с най-тежките пороци в политическия живот?

Как може? Простичко ни го обяснете вие, богопомазаните, на нас, простросмъртните, как става това.

Никак не става. Защото вие сами си избрахте позора. И сами затънахте в него. Може би най-сетне осъзнали, че мястото ви е единствено там.

Как се казваше партията ви? “Има такъв народ” ли беше?

Я стига! Такъв самоунизен народ като вас няма никъде по света. Камо ли в България.

И такава държава, в която затънали във вашето падение хора да управляват, също няма.

И такава грозно унизена от партньорите си партия никъде по света няма.

Дори един единствен такъв човек като вас няма. Всеки нормален човек, ако партньорът му се държи с него така, както вашите – с вас, си взема шапката и си тръгва.

Само вие сте такива. И най-сетне наистина станахте уникални.

Уникати в падението.

Уважаеми зрители, спите ли…

Автор: Ива Николова/ pik.bg

снимка Архив

Similar Posts