| | | |

“Български пощи” с важно решение заради драмата с плащането на пенсиите

“Български пощи” удължават срока за изплащане на пенсии до 21 април 2022 година. На 20 и 21 април пощенските станции ще работят с удължено работно време, докато има чакащи пенсионери.

Омбудсманът Диана Ковачева по-рано днес изпрати препоръка до главния изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки, в която категорично настоя за удължаването на срока за изплащане на пенсиите и добавката към тях, тъй като той трябваше да изтече днес.

Великденските добавки ще се изплащат до 3 май 2022 г., а социалните плащания и добавки от Агенцията за социално подпомагане до 26 април 2022 г. Това съобщават от “Български пощи” и се извиняват на своите клиенти за причиненото неудобство.

Припомняме, че драмата с изплащането на пенсии и великденски добавки в пощенските клонове започна, след като хакери удариха информационната система на “Български пощи” и създадоха много проблеми както на служителите, така и на хората, които се редят на опашки. Обслужването ставаше изключително бавно, а мнозина се връщаха по няколко пъти в рамките на дни.

blitz.bg

снимка Архив

Similar Posts