| | | |

Симпатизанти на БСП и “Възраждане” протестират пред Столична община СНИМКИ

Симпатизанти на БСП и “Възраждане”, се събраха на протест пред сградата на Столична община. Демонстрацията е против повторното разглеждане от столичния общински съвет на предложението алеята до руското посолство да се казва “Героите на Украйна”, а близкото безименно пространство да бъде именувано на руския опозиционер Борис Немцов.

Недоволството се организира от Градския съвет на БСП – София съвместно с Национално движение „Хан Кубрат“ и други патриотични организации.

На демонстрацията се появи и украинец с украинския флаг, който подкрепя идеята площад пред руското посолство да бъде кръстен “Борис Немцов”

Предложението включва още до края на войната на сградата на Столична община да бъде издигнат и украинския флаг.

Решението веднъж вече беше прието от Столичен общински съвет, но преди дни то бе върнато за преразглеждане от областния управител на София Иван Кючуков с мотивите, че е незаконосъобразно.

Общинските съветници приеха трите решения на предишното си заседание на 7 април, но областният управител на София Иван Кючуков, който е от квотата на ИТН, ги блокира и върна на СОС, като ги обяви за незаконосъобразни. Трите доклада са внесени отново и са включени като допълнителни точки в дневния ред на заседанието на съветниците днес.

снимка Фейсбук
снимка Фейсбук
снимка Фейсбук
снимка Фейсбук
снимка Фейсбук

Similar Posts