| | | |

Опозицията провали кворума, НС няма да работи, ПП, БСП и ДБ скандираха “мафия”

Втори ден парламентът опита да събере кворум безуспешно, за да работи. Опозицията не се регистрира за участие в пленарното заседание. След два неуспешни опита да даде старт, с почивка помежду им, временният председател на НС Мирослав Иванов разпусна депутатите.

“Очевидно днес отново няма да работим. Явно е важно да бъде гласуван вот на недоверие, но не Народното събрание да продължи нормалния си ход на работа”, каза Иванов и удари звънеца за закриване на заседанието.

Думите му бяха придружени от скандиране “мафия” от страна на народните представители от бившето мнозинство – ПП, БСП и ДБ. Останалите парламентарни групи отсъстваха от пленарната зала.

При първия опит в залата присъстваха 110 народни представителиот управляващите, а при втория – 112.

След като парламентаристите от ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане” не се регистрираха, Иванов даде почивка до 9.30 за втори опит за събиране на кворума. Той изчака почти до 10.00 часа, но безуспешно, защото отново опозицията не влезе в пленарната зала.

Според дневния ред първа точка трябваше да е приемането на процедурни правила за избор на нов председател на Народното събрание.

Така се повтори фалстартартът от сряда сутринта, когато парламентът опита на три пъти без резултат да събере мнозинство в пленарната зала за регистрация.

снимка БТА

Similar Posts