| | | |

След Корнелия Нинова и Мирослав Иванов скочи на Румен Радев

“Може би – да, не съм сигурен“. Така Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната“, който изпълнява длъжността председател на народното събрание, отговори на въпроса вярно ли е, че ПП все още не е внесла документи за регистрация като партия.

Партията беше учредена на 15 април. Иванов не знае също дали имат проблем с марката „Продължаваме промяната“, за която претенции има кметът на Добрич Йордан Йорданов и ще се наложи ли да си търсят друго име.

„Това е абсолютно без значение, защото хората познават нашите лица. Ние сме тук, ние ще продължим, независимо дали ще се формира нов кабинет или не. Излязохме преди няколко дни на площада и направихме същите заявки пред хората там, които на практика дадоха оценка на нашата работа“, коментира Иванов пред bTV.

По думите му ПП няма да внася предложение за нов председател на Народното събрание след предсрочното отстраняване на Никола Минчев.

Правителството ще внесе документи в НС в началото на седмицата за оставката след успешния вот на недоверие. Тази оставка няма да се гласува.

Според и. д. председателят на парламента Кирил Петков е бил добър премиер през изминалите шест месеца и не вижда причина да не бъде издигнат отново за министър-председател.

„Ами ако не бъде подкрепен, то ще бъде ясно, че тези политически формации или народни представители не споделят нашите принципи – нулевата толерантност към корупцията“, допълни Мирослав Иванов.

Необясними критики и липса на обективност. Така окачестви реториката на президента Румен Радев спрямо кабинета “Петков” Мирослав Иванов.

“Г-н Радев може да каже и хубавите неща, които правителството е направило. Но той не го прави. Защо той не призна успехите на правителството? Искаме да бъде обективен. Искаме, когато се прави нещо добро за българските граждани, той да каже, че е добро според него”, посочи Иванов.

Председателстващия НС не можел да разбере и поведението на Радев периодично да нанася удари по кабинета и да руши авторитета му. “Аз му повярвах, защото той две години водеше реторика за сваляне на модела ГЕРБ. И за мен е необяснимо защо в рамките на шест месеца тази позиция се промени.”

Иванов даде примери и за успехи на кабинета, непризнати обаче от държавния глава. “Цените на тока за гражданите не се промениха, макар и старият състав на КЕВР да беше обявил, че ще има увеличение то 20-30%, а след като сменихме ръководството, нямаше такива повишения (реално предложението на КЕВР бе за скок от 11% – бел.ред.). Когато “Газпром” ни спря без никакво предупреждение доставките, правителството успя в рамките на десетина дни да намери алтернатива. Това е изключителен успех, който пак остана на заден план.”

Изпълняващия длъжността ръководител на най-висшия законодателен орган опроверга и мотивите за вота на недоверие, свалил кабинета – лошото икономическо състояние. По думите му ситуацията била обратната, защото немския финансов министър похвалил правителството, че се справя много добре.

снимка Архив

Similar Posts